FEDA tanca el primer trimestre amb superàvit

Albert Moles explica que la moderació del preu de compra ha ajudat a millorar els resultats, però també avisa que tot pot tornar a canviar ràpidament per culpa de la volatilitat als mercats energètics

Equips de FEDA.
Equips de FEDA. FEDA

FEDA ha trencat durant el primer trimestre la tendència negativa dels darrers anys. Així, i segons ha explicat el director de la companyia, Albert Moles, s’hauria aconseguit tancar amb un resultat positiu que, però, no ha volgut revelar. Això ha estat possible gràcies a la moderació de preus de compra de l’electricitat a l’exterior, malgrat que encara estan per sobre dels anteriors al 2022. Tot i això, ha avisat que no es pot donar per superada la crisi, vista la volatilitat del mercat energètic.

Moles ha recordat que el pic del cost de compra es va viure “durant l’estiu del 2022”. Des de llavors, amb alts i baixos, s’ha anat moderant. Això sí, encara es troba “sis o set vegades per sobre del que es pagava abans”. Per tant, una situació encara complicada. Aquesta davallada de preu, però, s’ha sumat a les mesures d’estalvi implementades al país. Gràcies a això, ni que sigui només aquest trimestre, FEDA ha aconseguit revertir els números vermells habituals els darrers temps.

“Tindrem un resultat positiu; no tancarem el trimestre amb dèficit”, ha comentat. Malgrat això, ha volgut apostar per “ser prudents”, ja que “la situació canvia cada dia”. Per al màxim responsable de la companyia, que també ha llançat pilotes fora en ser preguntat sobre la possibilitat de canvis en l’organigrama, “el futur és complicat de dir perquè hi ha una gran volatilitat al mercat i hi continuarà sent”. Això es deu a diferents raons, entre les quals l’evolució del preu del gas o el que passi amb les renovables.

Moles admet que “hem recuperat una mica de marge”, però posa en relleu que l’activitat de la companyia no es pot limitar únicament a distribuir energia, sinó que també s’ha d’apostar de forma ferma per generar-ne més a dins del país. “Hem de cobrir aquests projectes locals que ens han de permetre modular possibles increments en el futur i estabilitzar els preus a llarg termini”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending