FEDA no preveu apujar el preu de la llum de cara al 2022

El director de la companyia, Albert Moles, avança que el “compromís” de mantenir les actuals tarifes, malgrat el context d’increment del cost de l’energia que es viu a tota Europa

La central de FEDA.
La central de FEDA. G. P.

FEDA no preveu apujar les tarifes de la llum de cara a l’any vinent. Així, la previsió amb la qual la companyia energètica ha treballat el pressupost de cara al 2022 és d’un increment 0 del preu de l’electricitat. Això, malgrat el context europeu d’augment generalitzat que, segons ha admès el director de l’empresa, Albert Moles, sí que afectarà el compte de resultats, tot i que bona part del subministrament està tancat amb contractes a llarg termini.

Cada any, a l’hora d’elaborar els nous comptes, la companyia energètica fa una previsió de quins seran els preus. De cara al 2022, la idea és que es mantinguin. És a dir, l’increment serà zero, com ha avançat Moles. En aquest sentit, el director de FEDA ha volgut posar en relleu que serà el tercer any consecutiu sense increment. “Tenim els mateixos preus des del 2019 i no els apujarem”, ha comentat.

Moles admet que la situació als països europeus afectar el compte de resultat, tot i que part de l’energia es compra amb contractes de preu fix a llarg termini

I això, malgrat el context de pujada del cost de l’electricitat que es viu “a tota Europa”. En aquest sentit, Moles ha recordat que, a banda de la producció interna, que lògicament no es veu afectada per aquesta situació, pel que fa a l’energia importada hi ha dues parts clarament diferenciades. Una, la que arriba via contractes tancats a preu fix a llarg termini. Aquesta no s’ha vist influenciada pels increments viscuts als països veïns. Hi ha una altra part que, en canvi, sí que es compra al dia i, per tant, sí que s’ha pagat més cara.

Per això, el director de FEDA ha reconegut que aquesta situació tindrà les seves conseqüències per a FEDA. “Evidentment, impactarà al compte de resultats tant d’aquest any com del vinent”, ha apuntat. I, malgrat això, ha deixat clar que “tenim el compromís de no apujar els preus”.

Moles, però, ha volgut llençar un missatge relativament optimista quan a quina pot ser l’evolució del mercat internacional en el futur. “No crec que la situació que tenim ara s’allargui molts anys seguits”, ha apuntat, tot advertint que, en canvi, sí que es produiran “variacions” vinculades a “onades de calor o fred” així com a altres circumstàncies.

Per això, considera que el que s’ha de fer és “treballar per mantenir la competitivitat”. I aquesta, ha indicat, “ve donada pels actius que tenim a Andorra”. És a dir, la capacitat de producció pròpia i els nous projectes que es puguin impulsar. També ha remarcat que “cal apostar per l’estalvi i l’eficiència energètica on hi ha un camp de treball molt gran”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending