El projecte és ambiciós. Els plans de l’empresa preveuen que des d’aquest any i fins al 2027 la xarxa creixerà en 3,5 quilòmetres de llargària, abastant des de Ransol fins al nord de Soldeu. Segons ha explicat el director de FEDA Ecoterm, Jordi Travé la inversió serà d’uns cinc milions d’euros, iniciant-la ja enguany aprofitant que el comú impulsa les obres d’embelliment del casc antic d’aquest darrer poble. A partir de 2024 es faran noves actuacions fins al 2027.
D’aquesta forma, l’abast de la xarxa creixerà dels 30 edificis actuals fins a una vuitantena. “Ara subministrem 8 gigawatts per hora l’any, el que seria l’equivalent a 1.800 llars”, ha explicat Travé. Un cop estigui culminada l’ampliació, es passarà a 10 GWh més i fins a 2.800 llars. També ha apuntat que les zones escollides han estat aquelles on “ja teníem demanda i peticions”.
El projecte pot tirar endavant gràcies al conveni signat amb el comú, que ampliarà la durada de la cessió del terreny sobre el qual s’ha construït la central de cogeneració. Al mateix temps, redueix el cànon que cobra la corporació. Això permetrà que FEDA tingui més temps per amortitzat la nova inversió necessària per a les noves infraestructures.
“Guanyem tots els ciutadans, perquè es podran connectar a la xarxa i això vol dir menys costos i menys dificultat de gestió de la calefacció. També guanyar FEDA Ecoterm, que podrà aconseguir més abonats. I la parròquia i el país perquè s’emetrà més diòxid de carboni a l’atmosfera i es reduirà el risc de fugues de gasoli”, ha comentat el cònsol major canillenc, Francesc Camp.
Comentaris