FEDA entén que l’actual connexió amb Espanya té entre 5 i 10 anys de marge

El director de la companyia, Albert Moles, remarca que el projecte és necessari per garantir el funcionament futur del país, però entén que hi ha temps per treballar-lo amb tranquil·litat

Una torre d'alta tensió a l'Alt Urgell.
Una torre d'alta tensió a l'Alt Urgell.

Sense pressa, però sense pausa. Així considera el director de FEDA, Albert Moles, que s’ha de treballar en la futura nova línia de connexió amb Espanya, seguint l’acord assolit fa uns dies entre el Govern i l’executiu de Madrid. La infraestructura és necessària, sí; però hi ha marge per poder tirar-la endavant. Al seu entendre, l’actual volum d’energia transportada pot donar servei a les necessitats del Principat durant cinc o deu anys més.

Moles té clar que la nova línia és un projecte clau i necessari. Per això valora molt positivament l’entesa existent entre Andorra i Madrid per desplegar aquest nou circuit de 220 KV des de la subestació d’Adrall fins a la frontera del riu Runer. “És una escomesa per fer funcionar el país”, ha assegurat.

Ara bé, entén que s’ha d’afrontar sense necessitat de córrer en excés. HI ha, apunta, marge per tirar-la endavant sense haver d’accelerar. “L’actual encara és suficient, veient el possible creixement del país, per entre cinc i deu anys”, afirma el màxim responsable de la companyia energètica andorrana que, a més, recorda que també hi ha l’opció de connectar-se amb França.

El que no ha volgut avançar és si en aquest projecte hi ha la possibilitat d’haver d’aportar diners des de FEDA. Seran aspectes a valorar més endavant. “No hem tingut encara temps de veure els termes definitius”, ha apuntat.

Sílvia Calvó i Teresa Ribera s'han trobat aquest matí a Madrid.

Relacionat

Andorra i Espanya treballen per impulsar la nova interconnexió elèctrica des d’Adrall

L’entesa tancada ara fa uns dies en una reunió entre la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, i la titular de Transició Energètica espanyola, Teresa Ribera, tenia, justament, aquesta nova línia com un dels eixos claus, seguint, de fet, les demandes de la mateixa FEDA per poder “incrementar la capacitat d’intercanvi entre els sistemes elèctrics dels dos països”. Així, es preveu un nou doble circuit de 220 kV entre el poble alturgellenc d’Adrall i la frontera. El projecte, es va acordar, es desenvoluparà sota la coordinació dels dos respectius operadors de transport: Red Eléctrica Española (REE) i FEDA.

Etiquetes

Comentaris

Trending