L’exposició de la banca andorrana a Credit Suisse “és molt limitada”

Les tres entitats bancàries compten amb una gestió d’actius conservadora i juntament amb l’Autoritat Financera, i especialment des de l’octubre passat, estan monitoritzant el banc suís

Una imatge d'un rètol de Credit Suisse en una de les sucursals de l'entitat.
Una imatge d'un rètol de Credit Suisse en una de les sucursals de l'entitat.

L’exposició, el risc de la banca andorrana arran de la crisi de Credit Suisse “és molt limitada”. I després de l’anàlisi de situació que han fet les tres entitats bancàries una vegada s’ha materialitzat la caiguda del banc suís “no es preveu cap afectació”. Així ho ha indicat Andorran Banking a demanda de l’Altaveu. Tanmateix, altres fonts del sector han indicat que no es poden esperar impactes materials, una altra cosa serien les línies operatives, on hi pot haver una mica més de risc.

Segons l’agrupació bancària del Principat, les tres entitats implantades actualment al país compten amb una gestió d’actius conservadora alhora que diversifiquen els seus riscos per evitar veure’s afectades en situacions com aquesta. “La crisi de Credit Suisse no s’ha donat de manera inesperada”, i davant de possibles riscos, les entitats bancàries andorranes en el darrer any i mig ja han reduït la seva exposició amb aquesta entitat fins a valors insignificants.

Una imatge de Credit Suisse.

Relacionat

La caiguda de Credit Suisse posa en alerta la banca andorrana

I és que tant les entitats bancàries andorranes com l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) estan monitoritzant l’evolució de Credit Suisse. En aquest sentit les fonts esmentades han indicat que l’octubre passat, quan van sonar amb força les primeres sirenes d'alarma a l’entitat helvètica, el supervisor va posar en marxa una auditoria per veure els vincles que hi havia entre els bancs del Principat i l’entitat suïssa.

A partir d’aquelles primeres verificacions ja van anar-se reduint aspectes com l’interbancari o els potencials títols o fons que sota paraigua andorrà estiguessin dipositats o custodiats a Credit Suisse i tot condueix a pensar que hi ha “molt poca exposició”. Des del supervisor financer també s’hauria fet un seguiment en relació amb altres operadors financers o inversors del Principat per comprovar que tampoc en aquest camp hi hagi un perill notori, situació que s’hauria confirmat segons les fonts.

Comentaris (15)

Trending