L’eSports City Fest redueix a la meitat les previsions de visitants

Andorra Bussiness havia calculat una assistència d'entre 4.000 i 6.000 persones, però la xifra la rebaixat a unes 2.000 o 3.000, “tenint en compte la capacitat del pavelló i perquè en aquest primer any hem volgut ser prudents”

L'eSports City Fest es celebra al Poliesportiu d'Andorra la Vella
L'eSports City Fest es celebra al Poliesportiu d'Andorra la Vella Andorra Bussiness

El Poliesportiu d’Andorra la Vella acull aquest cap de setmana la primera edició de l’eSports City Fest, l’esdeveniment d’esports electrònics que organitzen Andorra Bussiness, juntament amb Encom, el partner que gestiona la marca DreamHack a Espanya. Les previsions de participació, però no són les que s’havien donat el passat 15 de març quan es va fer la presentació. En aquell moment es parava d’entre 4.000 i 6.000 persones i avui s’ha rebaixat la xifra a la meitat.

La directora d’Andorran Bussiness, Judith Hidalgo preveia fa dos mesos que el certamen podria aplegar entre 4.000 i 6.000 persones, però aquestes previsions avui s’han reduït a la meitat i es preveuen que puguin passar entre aquest dissabte i diumenge entre 2.000 i 3.000 assistents. “Jo vaig dir que els números eren una mica a dit perquè és el primer any que s’organitza. Ens hem adonat que per la capacitat del Poliesportiu, tampoc era realista i vam modular la promoció amb la nova xifra, ha puntualitzat. Considera que “en aquest primer any hem preferit ser més modestos i que els assistents tinguin una bona experiència”. Tot plegat amb un pressupost de 100.000 euros.

Conxita Marsol en la inauguració de l'eSports City Fest
Conxita Marsol en la inauguració de l'eSports City Fest

Estem acostumats que el parquet del pavelló l’ocupi el MoraBanc Andorra, però aquest cap de setmana la pilota de bàsquet s’ha canviat per ordinadors i simuladors de simracing per poder gaudir dels esports electrònics. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, s’ha estrenat al càrrec inaugurant l’esdeveniment i considera que “Andorra ha de treballar per posicionar-se a nivell internacional perquè la indústria dels eSports vingui al país i sigui un nou atractiu econòmic”. En aquest sentit, ha exposat que dues empreses s’han instal·lat al país, “una de les quals s’ha aprovat fa pocs dies amb imports importants”.

Els guanyadors d'un dels tornejos que s'han celebrat
Els guanyadors d'un dels tornejos que s'han celebrat

Tant avui com demà es celebraran els tornejos en directe dels videojocs Clash Royale, Fortnite, Rocket League i Marvel SNAP. Els vencedors de cada especialitat representaran el Principat en les finals del DreamHack Valencia. El festival també compta amb la presència de creadors de continguts, així com l’actuació musical de la pianista Elesky, famosa per algunes de les bandes sonores dels videojocs, entre altres.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending