Es manté el degoteig d’establiments amb dificultats per trobar personal

Petits locals especialment de restauració prefereixen tancar o obrir només uns dies a la setmana que oferir un mal servei i que aquest fet els penalitzi a la llarga

Fragment d'un dels rètols.
Fragment d'un dels rètols.

No són una majoria ni molt menys. Asseguren alguns d’ells que no és només una qüestió de sou. Però el cert és que hi ha diversos establiments del Principat, especialment petits locals de restauració, que davant la seriosa dificultat que tenen per poder trobar personal, opten per no obrir -en els casos extrems- o per obrir només dies concrets en què saben que podran treballar bé i fer calaix i concentrar allà totes les hores dels pocs empleats de què disposen.

Admeten en alguns casos que les condicions que poden oferir als treballadors no són un luxe, però creuen que no és només el salari o les hores de treball, que hi ha un conglomerat que passa per un cost de la vida alt amb l’habitatge com a principal escull. Els consultats admeten que no hi ha “una solució miracle” però que cal que es busqui una sortida “si no es vol que, més que mai, tot quedi en mans de quatre que faran i desfaran”.

De moment, si opten per no obrir, per obrir només alguns dies, ho fan per poder mantenir un servei de qualitat. Per fidelitzar una clientela a la qual poder tornar la confiança rebuda i, sobretot, no fer quelcom que a la llarga els acabi penalitzant i igualment els porti a un camí sense sortida. Amb tot, però, admeten que és molt difícil. Esperen, això sí, que a partir del setembre la situació canviï i que a la temporada d’hivern hi pugui haver un redreçament del rumb.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending