Ensisa tanca els comptes amb pèrdues de 12,7 milions d’euros

Durant la temporada 2020-2021 l’entitat va vendre un 95% menys del que és habitual, i va obligar a fer “un ajust de costos i una contracció de despeses” molt important per poder reduir els mals resultats

Esquiadors al sector de Soldeu de Grandvalira.
Esquiadors al sector de Soldeu de Grandvalira. Grandvalira

La temporada 2020-2021 va ser força complicada per les estacions d’esquí. Amb una obertura tardana, el 2 de gener, i un temps en què el públic va ser nacional, els resultats d’Ensisa han quedat en pèrdues de 12,7 milions d’euros. El director general, David Hidalgo, ha presentat els comptes a la sessió de consell de comú de Canillo, i ha assegurat que es va vendre un 95% menys del que és habitual, “amb un ajust de costos i una contracció de despeses més enllà del que semblava possible”.

Hidalgo ha assegurat que la temporada es va enfrontar amb plans per tres escenaris possibles, una reducció de l’activitat del 24%, del 50% i del 100%. “No pensàvem que arribaríem a aturar-nos totalment, i és pràcticament el que va passar”, ha explicat. En aquesta possibilitat, les pèrdues que es valoraven fregaven els 17 milions d’euros. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha afirmat que “sense alguns ajustos que s’han fet i l’optimització de la gestió financera de l’empresa, la situació hagués sigut molt pitjor”.

Tot i aquestes xifres, Hidalgo ha assegurat que “no es posa en perill la continuïtat de l’empresa”. El director general ha assenyalat que existeix encara una forta demanda per les pistes, i que l’ajust de costos “brutal”, han estat claus per poder afermar la situació. D’aquesta manera, es va reduir el personal durant la temporada al 50%, “no es va perdre cap lloc de treball fix, ni dels que s’havien assegurat que hi serien”. A més, es va fer una revisió del criteri d’amortització de la societat, en diversos aspectes com el telecabina. “Tot s’ha pogut regularitzar i això ha tingut un efecte beneficiós en els comptes”, ha afirmat Hidalgo.

“El pitjor que ens podria passar és que hi hagués restriccions de mobilitat”

La situació, evidentment, preocupa al comú. Camp ha afirmat que “són molts diners perduts, però hagués estat més si no hagués nevat tant a principis de temporada”. Però, els dubtes de poder acabar aquest hivern de forma positiva també existeixen, “el pitjor que ens podria passar és que hi hagués restriccions de mobilitat”. Per part de la minoria, la consellera Dolors Cabot ha explicat que les pèrdues “són importants, però som conscients que els resultats ja es preveien negatius, ha estat un any catastròfic, però no vol dir que no es tingui el múscul per poder enfrontar properes temporades”.

Com a nota positiva, Hidalgo ha volgut afegir que els resultats a l’estiu han estat força bons. Ha explicat que és el quart any que es té una resposta satisfactòria per la bona acollida que han tingut les activitats que s’ofereixen a les pistes durant tot l’any. Camp ha volgut afegir que “ja no parlem d’estacions d’esquí, són estacions de muntanya que funcionen tot l’any”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending