L’encariment dels materials també afecta les torres

Com a mínim una de les construccions del Clot d’Emprivat s’ha hagut de frenar i treure de la comercialització fins que no es recalculin els increments i es comprovi que continua sent atractiva i viable

Dues de les múltiples torres que s'estan aixecant al Clot d'Emprivat.
Dues de les múltiples torres que s'estan aixecant al Clot d'Emprivat. Toni Solanelles

Malgrat que tenen més marge de maniobra -almenys aparentment- les torres de suposat luxe del Clot d’Emprivat tampoc no s’escapen de l’encariment que estan sofrint els materials. Tots aquells productes de la construcció que en la seva producció o obtenció necessiten de l’energia elèctrica o de petroli s’estan disparant quant al preu. I com a mínim una de les construccions projectades a l’eixample escaldenc s’ha hagut de frenar.

No vol dir que no s’acabi tirant endavant, perquè forma part d’un projecte triple. Però ara per ara, segons les fonts consultades, se n’ha retirat la seva comercialització. Els seus promotors no volen enganxar-se els dits. De fet, tots els promotors de les grans construccions escaldenques estan ajustant inversió. I en algun cas, la demanda no ha acabat arribant on s’esperava. Fins al punt que apartaments que inicialment anaven destinats a la venda ara s’ofereixen per a ser llogats. És clar, però, que a preus estratosfèrics per a l’usuari ordinari.

De fet, els adquirents dels habitatges de les torres són professionals, empresaris, gent de negocis o fins i tot societats amb alt poder adquisitiu. Aquells habitatges que ja estaven avançats i tenien els materials adquirits abans que els preus s’hagin disparat de la manera com estan ara, han anat complint les expectatives. I, en principi, tots els projectes, poc o molt, haurien de tirar endavant.

Dels que ja estaven embastat, s’ha dit, hi ha el dubte d’una de les torres. Se n’ha retirat la comercialització per tal de recalcular els costos, els preus. En definitiva, per analitzar si la construcció de la mateixa continuaria sent atractiva i viable. I, en qualsevol cas, amb nous preus de mercat per mirar si hi ha, justament, mercat per poder-ne col·locar els habitatges que en surtin.

Comentaris (28)

Trending