Economia té pendents reunions amb el sector per ultimar reglaments sobre matriculacions de vehicles

Els comerciants que estan en contra de la possibilitat que es limiti a un màxim de tres anys l’antiguitat dels automòbils subjectes a importació han entregat aquest dimarts una carta a Govern

Vehicles en venda.
Vehicles en venda. ARXIU

El ministeri d’Economia té pendents encara reunions sectorials per acabar de definir els reglaments que van lligats a l’entrada en vigor del nou Codi de circulació. Per tant, encara no és clar del tot els terminis de les limitacions que es puguin posar, per exemple, als vehicles subjectes a importació. La possibilitat que l’antiguitat màxima s’estableixi en tres anys, com recull l’esborrany d’un dels reglaments que s’hauria d’aprovar en breu, ha fet mobilitzar una part dels professionals del sector.

De fet, aquests essencialment comerciants, que estan especialment molestos amb el fet que es pugui limitar als tres anys l’antiguitat dels vehicles a importar han fet arribar aquest dimarts una carta a Govern on explica el motiu de la seva oposició, asseverant, per exemple, que els estàndards europeus no contemplen aquestes limitacions sempre que els vehicles reuneixin unes condicions tècniques suficients; i recordant la davallada d’ingressos per a l’Estat que podria suposar el fet que es limitin les importacions.

Vehicles d'importació.

Relacionat

Revolta entre professionals de la importació de vehicles pels canvis que prepara Govern

En tot cas, una cosa és clara, els empresaris neguitosos temien que el reglament s’aprovés ja aquest dimecres. I això no està previst així atès que les fonts consultades han assegurat que encara hi ha serrells per acabar de resoldre i cal parlar amb representants dels diferents sectors concernits abans de passar el text final per consell de ministres. Això sí, abans del 2 de setembre ha d’estar publicat perquè sinó hi hauria un buit legal. En aquella data entra en vigor el nou Codi de circulació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending