L’economia andorrana va créixer un 3,5% durant el primer trimestre del 2023

El PIB manté la seva línia ascendent, tot i que moderant les fortes pujades dels mesos immediatament posteriors a la pandèmia, amb una xifra per sobre de la mitjana de la Unió Europea i amb increments a gairebé tots els sectors d’activitat

Treballadors en una obra.
Treballadors en una obra.

L’economia andorrana, almenys pel que fa a les grans xifres, segueix en línia ascendent. Malgrat l’escenari marcat per l’elevada inflació i per la pujada de tipus d’interès, durant el primer trimestre les dades es mantenen positives. Així, el producte interior brut va incrementar-se un 3,5% en comparació a un any enrere. Una millorada generalitzada, ja que gairebé tots els sectors experimenten un ascens, amb l’única excepció de la indústria, que es queda sense variació.

Així es reflecteix en les dades que ha fet públiques aquest matí el departament d’Estadística i que confirmen que la recuperació econòmica viscuda després dels pitjors estadis de la pandèmia del coronavirus es manté. El primer trimestre el PIB va tancar amb un nou increment, en aquest cas del 3,5%, en comparació a la dada d’un any abans. Un nivell de creixement que queda per sobre de la mitjana de la Unió Europea (+1%) i del registrat a França (+0,9%) i molt a prop del d’Espanya (+3,8%).

I, a més, es tracta d’una evolució que no es limita a un únic sector. Al contrari, amb l’excepció de la indústria, que s’estanca (0%), la resta d’àmbits econòmics registren dades positives, amb especial potència a la construcció (+4,1%). Més modest, però encara positiu, és el creixement a l’agricultura (0,9%).

També és sòlid el comportament del sector serveis. En global, el seu PIB puja un 3,4%. Aquí s’inclouen les activitats vinculades al turisme, com ara el comerç i l’hostaleria -que també suma el transport, la informació i les comunicacions-, amb un creixement del 3,7%. Tres punts per sobre (4%) es troba l’àmbit de les financeres, immobiliàries i formacions professionals i tècniques. Per últim, l’educació i la sanitat incrementen el seu PIB en un 1,8%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending