La duana francesa recapta més de 2.000 euros en multes a compradors del Pas de la Casa

Les infraccions són per portar més tabac de l'autoritzat o per superar el límit de productes que es poden passar per la frontera

Controls a la duana francesa.
Controls a la duana francesa. Altaveu

La duana francesa del Baladrà ha recaptat més de 2.000 euros el primer dia d'obertura de la frontera, amb l'entrada de visitants al Pas de la Casa. S'han imposat tres sancions per excés de tabac per un import de 150, 200 i 450 euros. Les xifres han estat facilitades per la Direcció Regional de Fronteres de Perpinyà que és la responsable de la duana francoandorrana. Es van fer controls a la carretera que va a Tolosa però encara no s'han facilitat les xifres.

Durant el dilluns, els duaners també van constatar 21 casos en què es va superar el límit de productes que es poden passar per la frontera. En total, l'import de totes les sancions supera els 2.000 euros. Els pròxims dies continuaran els controls a la frontera i també a les carreteres de tornada a Perpinyà i a Tolosa.

Les compres són especialment de tabac i d'alcohol però han augmentat les de productes de neteja i especialment de lleixiu. Carmel Alcaraz, una resident a Occitània, explicava als mitjans de comunicació francesos que comprava el lleixiu al Pas de la Casa perquè ve d'Espanya i assegura que és de més qualitat que el de França. Viatja una vegada al més a la població encampadana per comprar productes de neteja.

El primer dia d'obertura de la frontera es va prohibir l'entrada a uns 70 vehicles perquè els seus ocupants no tenien els papers en regla, vivien a més de 100 quilòmetres del Pas de la Casa, o no tenien la nacionalitat francesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending