La diada de Catalunya fa pujar l’ocupació hotelera

Amb més de cinquanta establiments oberts, supera el 70% el cap de setmana

Dos dels hotels d'Andorra la Vella.
Dos dels hotels d'Andorra la Vella.

L’ocupació hotelera ha superat el 70% el darrer cap de setmana i s’ha situat en el 57% al llarg de la setmana, uns sis punts superior a la setmana anterior, segons ha fet aquest dimarts públic la Unió Hotelera, que ha argumentat que la diada de Catalunya explicaria aquest increment.

La Unió Hotelera ha fet públiques aquest dimarts les dades d’ocupació hotelera de la setmana passada, setmana en què hi ha hagut dos dies festius, un a Andorra (Meritxell) i un a Catalunya (la diada). Segons el director de la patronal hotelera, Jordi Pujol, la diada catalana ha estat determinant per explicar el creixement d’ocupació respecte a la setmana anterior.

En concret, la mitjana d’ocupació setmanal ha estat del 57,34%, sis punts més que la setmana anterior. Al mateix temps, la mitjana d’ocupació del cap de setmana ha estat del 73,29%, també uns sis punts superior a l’anterior setmana. El total d’establiments oberts es manté estable en 56. “Són dades força correctes per les alçades de la temporada que estem, i la previsió és que en les properes setmanes siguin més fluixes, tant entre setmana com el cap de setmana, ja que històricament és així”, ha manifestat Pujol.

El rètol d'un dels hotels del país.

Relacionat

Davallada “previsible” de l’ocupació hotelera fins a un 67,5% el cap de setmana

Etiquetes

Comentaris

Trending