Davallada “previsible” de l’ocupació hotelera fins a un 67,5% el cap de setmana

La fi del període àlgid de vacances als països de l’entorn provoca que només un de cada dos llits estiguin contractats entre dilluns i divendres, però el sector considera les dades “més o menys correctes”

El rètol d'un dels hotels del país.
El rètol d'un dels hotels del país. T. S.

Com era previsible, l’ocupació als hotels del país la darrera setmana va patir una sensible davallada, després de les excel·lents xifres registrades a l’agost. La fi del període àlgid de vacances va fer que, entre dilluns i divendres, tot just estiguessin amb clients un de cada dos llits. La dada va incrementar-se fins a gairebé dos de cada tres ja entre dissabte i diumenge.

Així ho reflecteixen les xifres que ha facilitat la Unió Hotelera. En concret, i amb 56 establiments de l’associació oberts -els mateixos que les darreres setmanes, la mitjana entre dilluns i diumenge es va situar en el 51,40%. És a dir, 30 punts per sota de l’anterior dada. També hi ha una davallada en l’ocupació del cap de setmana: 67,5%, en comparació al 81,84% d’uns dies abans.

Des del sector s’expressa tranquil·litat per aquesta caiguda d’ocupació. No deixa d’entrar, apunta, en la normalitat de la fi de vacances. I, malgrat això, remarquen que entre setmana s’ha estat per sobre del 50% i que entre divendres i diumenge “les xifres són més o menys correctes”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending