La creació de negocis segueix a l’alça malgrat la pandèmia

Els establiments inscrits al registre de comerç es van incrementar en 176 al llarg del segon trimestre i, a 30 de juny, suposen un 6% més en comparació a ara fa un any

Un comerç obert a l'avinguda Meritxell
Un comerç obert a l'avinguda Meritxell

L’aixecament de les mesures restrictives més dures contra el coronavirus, tant a Andorra com als països veïns ha ajudat a activar l’economia. Bona mostra d’això són el nombre d’establiments inscrits al registre del comerç. El segon trimestre es va tancar amb un considerable increment en comparació amb els del març i encara un augment més important si es miren les dades de fa un any.

Així queda reflectit en les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística. Així, a 30 de juny el registre comptava amb 10.272 establiments. Així doncs, 176 més que a finals de març, el que suposa un increment de l’1,7%. La millora és encara més considerable amb les dades d’un any abans. A 30 de juny del 2020 hi havia només inscrits 9.662 negocis.

D’aquesta forma, i malgrat la pandèmia, es manté la tendència a l’alça d’aquesta xifra que es va iniciar el 2012, després de la crisi econòmica. Llavors es va tocar sostre amb només 7.178 negocis inscrits. De fet, des del departament d’Estadística s’ha volgut destacar que el ritme d’enguany està sent més intens que el viscut el 2020.

Pel que fa a les baixes de negocis, entre abril i juny es van comunicar fins a 153. D’aquestes, 45 corresponien a comerços. En canvi, es van inscriure 64 de nous. Ara bé, els àmbits on més creació neta d’establiments es va registrar és el de la informació i comunicació (+44) i el de les activitats professionals, científiques i tecniques (+81).

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending