Comprar o llogar pis prop de les estacions andorranes surt molt més car que a Espanya

Un estudi de ‘Fotocasa’ indica que el cost de venda d’apartaments o cases al costat dels dominis esquiables del Principat supera, en el cas de voler adquirir-lo, els 4.000 euros per metre quadrat

Dos blocs de pisos al Tarter.
Dos blocs de pisos al Tarter.

Tenir un apartament prop de les pistes surt car. I a Andorra, encara més. Segons un estudi del portal immobiliària ‘Fotocasa’, els pisos al costat de les estacions del Principat, sigui Pal Arinsal, Arcalís o Grandvalira, són els més cars en comparació a altres dominis esquiables, juntament amb els pròxims a Baqueira Beret. I això succeeix tant pel que fa a la compra com en el cas de voler llogar.

Segons la informació que ha fet pública la web especialitzada en compra, venda i arrendament d’habitatges, el preu mitjà si es vol comprar un pis prop d’Arcalís ascendeix a 4.362 euros per metre quadrat, dos més que el que costa a la Massana. A Grandvalira, el preu se situa en 4.344 euros per metre quadrat. Si el que es vol és una casa, curiosament, el cost mitjà és inferior. A prop de l’estació ordinenca se situa en 4.001.

En qualsevol cas, es tracta de xifres elevades comparades amb els dominis esquiables d’Espanya. Al país veí del sud, el lloc on surt més car comprar un pis és Baqueira Beret, amb un preu de 3.132 euros per metre quadrat. En canvi, els llocs més barats serien Manzaneda, a Ourense (450 euros), Valgrande-Pajares, a Astúries (487) i Javalambre, a Terol (528).

En canvi, si es tracta de llogar, és Baqueira la que lidera el rànquing de preus: 43,5 euros per metre quadrat en el cas d’una casa i 35,43 si és un pis. En segona posició ja es troba Arcalís (30,29) seguida de Pal Arinsal (29,32).

En aquest cas, no es pot dir que el motiu d’aquest preu elevat sigui per falta d’oferta. Al contrari, segons ‘Fotocasa’ l’estació massanenca i la de la Vall d’Orient serien dos dels llocs on, ara mateix, més immobles hi ha a la venda, just per darrera de Sierra Nevada.

Etiquetes

Comentaris

Trending