Els comerços de l’avinguda Carlemany registren reduccions en les vendes de fins al 90%

La majoria dels propietaris dels establiments entrevistats avalarien realitzar un petit confinament aprofitant les restriccions dels països veïns si Govern oferís ajuts, ja que ni tan sols tenen l’opció d’acollir-se als ERTOs

L'avinguda Carlemany, una artèria comercial.
L'avinguda Carlemany, una artèria comercial. Altaveu

Els establiments situats a l’eix comercial de l’Avinguda Carlemany han registrat una davallada en les vendes des d’aquest divendres que, en alguns casos, arriba al 90% respecte als dies anteriors. Són les conseqüències de les mesures imposades tant a França com a Catalunya per reduir els contagis de la Covid-19 i han arribat per quedar-se, almenys, durant quinze dies. Davant d’aquesta situació, els propietaris avalarien realitzar un confinament de dues setmanes si Govern oferís alguna mena d’ajut.

Per si no tinguessin prou amb les vendes sota mínims, ara per ara, la possibilitat que aquests negocis puguin acollir-se a un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) és pràcticament nul·la, ja que es troben en la mateixa situació que els hotels, per exemple. Per sol·licitar la prestació es demana una reducció del 50% en la facturació entre abril i setembre, però l’estiu ha tingut un volum de vendes per sobre de les previsions i, fent els càlculs, encara que en aquest moment a penes realitzin transaccions, la mitjana és superior a aquest percentatge.

Alguns comerços han destacat la forta davallada de vendes i la impossibilitat de sobreviure només amb els clients del país tenint en compte els elevats lloguers als quals han de fer front. 

En aquest sentit, la presidenta d’Eix Central, Sònia Yebra ha explicat a l’Altaveu que la setmana vinent presentaran una demanda formal a Govern perquè els comerciants que ho necessitin puguin demanar els ERTOs sense la premissa esmentada i que els treballadors puguin recuperar hores més enllà del mes de juny de 2021, ja que aquesta és la data límit actualment per recobrar les hores pendents.

Negocis com ara Wi-fi, Fotoclic o On Off, entre altres, han destacat la forta davallada de vendes i la impossibilitat de sobreviure només amb els clients del país tenint en compte els elevats lloguers als quals han de fer front. En la mateixa línia, el gerent de la botiga Cava Benito ha declarat que “ens han confinat sense decretar-ho. Amb les vendes que estic fent, gairebé en surt més a compte anar-me’n a casa i deixar un cartell a la porta perquè els residents em truquin quan vulguin fer alguna compra”.

Altres establiments haurien optat per reduir les hores d’obertura. És el cas de la botiga de roba Gallery, situada just al començament de l’avinguda Meritxell pel costat que confina amb l’avinguda Dr. Mitjavila. Fins i tot les perfumeries Júlia, amb nombrosos establiments totalment assentats al Principat, durà a terme un tancament en la majoria dels seus locals amb una duració d’un mes als ubicats al Pas de la Casa i de quinze dies a la resta, acollint-se a les suspensions temporals del contracte de treball.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending