Comerç i hoteleria continuen liderant els sectors amb més ERTOs en vigor

El salari mitjà que perceben les persones en suspensió de contracte de treball se situava al febrer al tomb dels 1.519 euros

El sector de l'hostaleria torna a les xifres prepandèmia.
El sector de l'hostaleria torna a les xifres prepandèmia. ARXIU

Sis de cada deu treballadors que es troben -que es trobaven de fet al febrer- en situació de suspensió del contracte de treball o reducció de la jornada laboral o bé són empleats de comerç o bé treballen a l’hostaleria. Segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística, el febrer hi havia 4.730 persones en ERTO, de les quals 1.424 eren de sector del comerç i 1.580 de l’hostaleria.

El salari mitjà de les persones sobre les quals se’ls aplica el mecanisme laboral és de 1.519 euros, que queda molt lleugerament per sobre del que perceben els empleats dels dos sectors més afectats. Si als treballadors de l’hostaleria i el comerç s’hi afegeixen les 941 persones en ERTO procedents d’activitats socials i serveis personals, es té un percentatge molt elevat, elevadíssim, d’aquelles persones que per culpa de la crisi derivada de la pandèmia no poden treballar o no poden desenvolupar tota la jornada laboral per la qual inicialment havien estat contractats.

Els 4.730 treballadors en ERTO van suposa el febrer una massa salarial de 7.185.388 euros, dels quals 3.353.250 van ser aportats per l’administració. Globalment, el segon mes de l’any es van satisfer pràcticament 80 milions d’euros en salaris, essent la mitjana per cada treballador de 2.129 euros i, per tant, més elevada del salari mitjà corresponent només a les persones en situació d’ERTO.

Comentaris

Trending