Comencen els preparatius per a la prova pilot de l’oci nocturn

Un dels locals escollits ja ha iniciat la difusió de tota la informació corresponent a la vetllada del 16 de juliol a xarxes socials

Interior d'una discoteca
Interior d'una discoteca Arxiu

Dues discoteques tornaran a obrir les portes el proper 16 de juliol fins a les 5 de la matinada. Les escollides per a la prova pilot, l’Eivissa Experience i Kapital. A pràcticament una setmana de la nit en qüestió, l’Eivissa ha començat la difusió en xarxes socials de tota la informació corresponent a la venda d’entrades, característiques de la vetllada i passes a seguir pels joves que vulguin acudir.

La prova permetrà que les discoteques tinguin un aforament del 70%, a l’Eivissa correspon a unes 700 persones, aproximadament. Fins a les cinc de la matinada, als locals no hi haurà cap mesura anti-Covid. “No ens han passat cap mena de protocol, per tant no tindrem mascaretes, ni distància de seguretat. Mantindrem el mínim com pugui ser el gel hidroalcohòlic, però res més”, asseguren des de la discoteca. L’objectiu final d’aquest ‘experiment’ és precisament, recrear una nit prèvia a la pandèmia per valorar quines haurien de ser les característiques de la reobertura.

“Ens han rebaixat el cost, però nosaltres pagarem els tests d’antígens de la gent. Estem enregistrant totes les seves dades i les traslladarem a Govern, tant perquè no hagin de pagar en aquell moment, com perquè després els puguin fer el seguiment”

Perquè es puguin reunir 700 persones dins d’un local de nou, després d’un any i mig del tancament de l’oci nocturn, s’obligarà a tots els assistents a fer-se un test d’antígens el mateix dia. De fet, a l’stop lab de la plaça de Braus s’ha habilitat de 12 a 20 hores perquè la gent pugui acudir i fer-se la prova, inclosa en el preu de la seva entrada. En cas de què qualsevol persona que ja hagi adquirit la seva entrada doni positiu, el local tornarà els diners de manera automàtica. Els 16 treballadors que aquella nit estaran servint a la gentada també es faran una prova prèvia.

“Ens han rebaixat el cost, però nosaltres pagarem els tests d’antígens de la gent. Estem enregistrant totes les seves dades i les traslladarem a Govern, tant perquè no hagin de pagar en aquell moment, com perquè després els puguin fer el seguiment”. Aquest és un altre punt en el qual l’Eivissa posa èmfasi a les xarxes socials i del que la gent que acudeixi n’ha d’estar assabentada. Amb posterioritat, és possible que se citi a la gent per tornar a fer-se una prova i així poder veure quins són els resultats de l’’experiment’. Per aquest motiu, la discoteca ha limitat l’edat d’entrada a 18 anys, no permetent que cap menor pugui accedir a les instal·lacions.

A la discoteca fa més d’una setmana que estan de preparatius per a una nit única que arriba 16 mesos després del tancament de l’oci nocturn. Després de tant de temps, és necessari tornar a abastir-se de tot el que cal per a una vetllada com ‘les d’abans’. La venda d’entrada és ara el punt principal, que es farà mitjançant la web de l’Eivissa. “No hem volgut tenir tiquets en paper”, i tampoc faran venda en taquilla, com solia ser habitual en aquests espais.

 

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending