Els clients de FEDA van consumir un 2,1% més d’electricitat al febrer

L’administració, i especialment a l’hora de posar en marxa l’enllumenat públic, lidera l’estalvi energètic, mentre que les estacions d’esquí i la construcció han vist disparar-se la seva despesa

Equips de FEDA.
Equips de FEDA. FEDA

L’electricitat consumida pels clients de FEDA va tornar a incrementar-se al febrer, en comparació al mateix mes del 2022. Malgrat que fins a mitjan de març les mesures d’estalvi van estar en vigor, es va consumir un 2,1% més d’electricitat. L’evolució, però, és divergent. Mentre que l’administració pública, sobretot pel que fa a l’enllumenat, va rebaixar de forma important la despesa, altres sectors, especialment la construcció i les pistes, com havia passat en mesos anteriors, han gastat més.

Així es pot constatar amb les dades que ha fet públiques el departament d’Estadística aquest dijous. Així, durant el febrer els clients de la companyia elèctrica van consumir fins a 36.403,5 megawatts per hora (MWh). La dada suposa un increment del 2,1% en comparació al mateix mes del 2022 (35.664).

Com s’ha apuntat, l’evolució ha estat dispar pels sectors. Entre els que més s’han apropat als objectius d’estalvi hi ha les administracions, amb una davallada del 9,3% (de 3.474 a 3.151 MWh) i, sobretot, l’enllumenat públic. Les mesures aplicades pels comuns per reduir la despesa enèrgica de  llums al carrer es deixen notar, i força. La reducció ha estat de gairebé el 30% (de 583,8 a 409). També compleixen la distribució (-3%), els serveis financers (-3,5%) i el capítol d’altres serveis (-5%).

En canvi, hi ha dos sectors que no només no redueixen l’electricitat consumida sinó que l’han vist disparar-se. Un, les estacions d’esquí, especialment per un major nombre d’usuaris i, també, per la necessitat de fer servir els canons de neu artificial davant la falta de precipitacions. Passen de 3.241,1 MWh a 3.746,2, el que representa un increment del 15,6%.

I encara és més forta la pujada a la construcció. Salta de 267,8 MWh a 471,9. És a dir, un increment del 76,2%. Pel que fa als usos domèstics, la pujada de despesa elèctrica ha estat del 3,4%.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending