Clam popular perquè se solucioni d’una vegada el desgavell als busos

Els usuaris exigeixen que, com a mínim, es desdoblin els trajectes que van a tots els nuclis centrals de parròquia en les hores punta

https://www.youtube.com/embed/vTIA5c4KCJI

El desgavell en el transport públic no amaina. El temporal és tempesta intensa. I els usuaris de bus, pràcticament de totes les línies que van a capçalera de parròquia, treuen foc pels queixals si han d’agafar algun vehicle en hora punta. Sobretot, és clar, al tomb de les hores d’entrada escolar o d’inici de la jornada laboral. L’enuig és monumental. I el clam unànime: l’administració ha de dictar les mesures que escaigui perquè les concessionàries posin els mitjans adients.

Les xarxes socials van plenes de missatges lamentant el fet que els autobusos van plens, molt per sobre de l’aforament actualment tolerat i sense garantir en cap cas les mesures de distanciament. Molts dels usuaris capten els moments d’aglomeració, fins i tot, expliquen, entre les amenaces dels conductors. Ja pot ser la línia que va a Encamp com la que arriba fins a Ordino. Poc o molt, en hores punta, el desgavell és generalitzat. I les amenaces dels xofers són rebudes amb ironia pels passatgers.

bus
Interior d'un dels busos de la línia d'Ordino aquest matí.

Aquest matí, per exemple, els usuaris d’un bus que uneix Encamp i l’Estació nacional d’autobusos haurien celebrat que el conductor, com anunciava, truqués a la policia. El xofer ho deia perquè els passatgers deixessin de gravar amb els seus mòbils les aglomeracions dins el bus. Els usuaris esperaven l’arribada dels agents perquè aixequessin acta, justament, de les aglomeracions. El peix que es mossega la cua.

Però els habituals del bus volen solucions i les volen ja. Això de deixar passar el temps i que les coses es posin al seu lloc no convenç ningú. Més encara, els usuaris el que reclamen és que es desdoblin aquells trajectes, es posin més vehicles, en aquelles línies que van als principals nuclis de població del país. No pas en tots els moments, sols en aquells trams horaris més punters. I això, diuen, no costa pas gaire d’esbrinar. La solució no la volen en breu. La reclamen ja.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending