Un centenar més d’aturats per culpa de les restriccions de mobilitat als països veïns

El nombre d’inscrits a Ocupació puja a 1.264 persones, mentre que també es disparen els beneficiaris de la prestació per atur involuntari

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

La continuació de les restriccions de mobilitat als països veïns, que impossibiliten l’arribada de turistes des d’Espanya i Catalunya i que la fan molt complicada en el cas de França, també està provocant efectes en el mercat laboral. El nombre d’aturats ha crescut en comparació al desembre en més d’un centenar. Des del Govern s’ha volgut refermar el compromís d’ajudar a les persones que han perdut la feina, a la vegada que s’ha admès una certa saturació a l’hora de gestionar les demandes d’ERTO.

Així, a 31 de gener el Servei d’Ocupació tenia inscrites fins a 1.264 persones en recerca de feina. Això suposa 104 més que un mes enrere. El portaveu del Govern, Eric Jover, ha indicat que, malgrat que es tracta d’una dada lluny del màxim històric registrat al maig, “encara ens obliguen a estar presents i a activar ajuts i prestacions per aquestes persones”. Més quan el nombre de llocs de feina oferts, 538, també va a la baixa.

Sobre aquest suport, el ministre de Finances ha indicat que el nombre de beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària també s’ha incrementat de forma important. De les 121 que la percebien al desembre han pujat a 259. “Hem posat més recursos”, ha indicat. També ha remarcat que els diferents programes de foment de l’ocupació han servit per donar feina a 186 aturats.

Una altra conseqüència de les restriccions a les zones veïnes és l’increment de demandes d’ERTO que, ha admès Jover, està generant un embús a l’hora de tramitar-les, malgrat que s’hagi reforçat el personal del departament de Treball. De les 795 peticions arribades les darreres setmanes per part de 653 empreses, 342 han estat aprovades mentre que 250 s’han refusat. 203 encara es troben en curs i hi ha 121 on s’ha reclamat als negocis més documentació. En 82 dels casos, les sol·licitants tenen deutes amb l’administració i s’està buscant l’acord pel seu pagament. “Hem de fer un ‘mea culpa’”, ha manifestat Jover, tot argumentant també que “el volum és molt elevat”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending