“Cabreig” immens dels allotjaments turístics pel pla de xoc i alerten que molts es quedaran a l’atur

El president de l’AEAT, Àlex Ruiz, assegura que “les mesures proposades no solucionaran res perquè el 95% dels pisos es troben entre el Tarter i el Pas de la Casa, llocs on ningú vol viure”

Un apartament turístic
Un apartament turístic

Els empresaris que gestionen apartaments turístics treuen foc pels queixals amb el projecte de llei que vol tirar endavant Govern per intentar posar més pisos al mercat de lloguer a preu assequible. El president de l’associació que els engloba, Àlex Ruiz, ha posat el crit al cel assegurant que “es tracta de solucions improvisades” i alerta que “molts negocis hauran de tancar i molta gent es quedarà a l’atur”. En aquest sentit, diu que la gran majoria dels allotjaments es troben entre el Tarter i el Pas de la Casa “on la gent no vol anar a viure”.

Ruiz assenyala que “sempre se’ns dona la culpa a nosaltres dels problemes de l’habitatge i ara Govern improvisa mesures que no solucionaran res”. Sobre el fet de prohibir indefinidament l’atorgament de noves llicències, exposa que “és una continuació de la moratòria que van aplicar per fer uns estudis de capacitat de càrrega turística que no han començat”. El que més els cabreja és que edificis que els edificis que tinguin menys d’un 30% d’apartaments se’ls revocarà l’autorització al cap de tres anys o que s’estableixi un sistema de caducitat temporal també de tres anys per aquells que no compleixin uns nivells de qualitat. En aquest sentit, exposa que “molta gent perdrà els 650 apartaments que sumen 3.000 llits i això farà que s’hagin de tancar els negocis perquè no tothom pot adquirir blocs sencers”.

“Molta gent perdrà els 650 apartaments que sumen 3.000 llits i això farà que s’hagin de tancar els negocis perquè no tothom pot adquirir blocs sencers”

El president de l’AEAT alerta que hi haurà personal que “anirà a l’atur i empreses associades al sector també es veuran afectades”. En aquest sentit, ha comentat que molts dels associats li han expressat que “encara estan pagant préstecs i hipoteques fruits dels requisits de la legislació vigent” i que ara veuran com en tres anys no en podran treure rendiment. Considera que tot plegat generarà “molt d’intrusisme”.

Àlex Ruiz ha tornat a insistir que el 95% dels pisos turístics es troben entre el Tarter i el Pas de la Casa i que en el seu moment ja es van intentar posar a la venda o al mercat de lloguer i “ningú vol anar-hi a viure perquè estan lluny de la capital i dels serveis bàsics”. La setmana vinent, preveuen fer una reunió per decidir si emprenen algun tipus d’acció de protesta i pensen que hi ha alguns hotelers que els volen apartar perquè “els hi traiem capacitat d’ocupació”.

Jordi Torres durant la roda de premsa de presentació de les mesures.

Relacionat

Tres de cada deu turistes no estaven inscrits al ROAT

NO A L’INCREMENT DE LA TAXA TURÍSTICA

D’altra banda, s’oposa a l’increment en el termini d’un any de la taxa turística. Remarca que “el ministeri de Turisme no va fer els càlculs correctes, tenint en compte que hi havia 1,7 milions de pernoctacions de persones que es van quedar a casa de familiars o amics i, per tant, no paguen el gravamen”. Afegeix que “no pot ser que s’apugi en funció de les necessitats de Govern”.

Pel que fa al 30% de persones que s’han detectat que no estaven inscrites al Registre d’Ocupacions d’Allotjaments Turístics, Ruiz ha tornat a dir que alguna cosa no funciona i cal trobar les disfuncions. En el seu cas, diu que no han fet cap inspecció als associats.

Comentaris (29)

Trending