Les bones perspectives per a la campanya d’hivern disparen la contractació de temporers

A 24 de novembre, Govern havia atorgat 1.182 autoritzacions, el que suposa sis vegades més que les atorgades a la mateixa data del 2020

Els monitors són un dels llocs de treball més habitual dels temporers.
Els monitors són un dels llocs de treball més habitual dels temporers. GRANDVALIRA

La contractació de temporers ha recuperat els nivells habituals de cara a l’hivern. La confiança en el fet que, enguany, sí que es podrà viure una campanya turística propera a la normalitat, malgrat la pandèmia, ha fet que les empreses hagin accelerat la recerca de personal. A 24 de novembre, s’ha tancat la incorporació de 1.182 persones, una xifra que ja gairebé iguala el total de l’any passat.

Les dades fetes públiques per Estadística són clares: enguany, els empresaris confien de forma clara en que, malgrat les dades sanitàries, es pugui afrontar una campanya de neu amb una important afluència de visitants. I, per això, a diferència del que va passar el novembre del 2020, el ritme de contractacions de temporers s’ha accelerat, fet al qual també ha ajudat que s’avancés l’obertura de la quota. A 24 de novembre, Govern ja havia atorgat fins a 1.182 autoritzacions.

D’aquestes, 385 eren per a treballadors provinents de països de la Unió Europea. Els 797 restants eren extracomunitaris. La dada global contrasta amb la registrada en la mateixa data del 2020. Llavors, únicament s’havien tancat 184 contractacions, vistos els importants dubtes que planaven sobre la temporada i que es van acabar, malauradament, confirmant. Per tant, l’augment és del 542,4%.

Per sectors, és l’hoteleria qui més personal ha agafat fins ara. En total, s’han atorgat 869 autoritzacions, el 31,1% del total de la quota aprovada. Les pistes, per la seva banda, han tancat 170 incorporacions. Evidentment, aquestes xifres s’hauran incrementat de forma important els darrers dies, amb l’obertura de les estacions i la confirmació que, almenys la Puríssima, ha recuperat els nivells habituals de visitants i turistes previs a l’esclat de la pandèmia.

Per tant, la dada de 1.182 autoritzacions superarà ben aviat, si és que no ho ha fet ja, el global atorgat al llarg de tota la temporada d’hivern passada. Llavors. Tot just es van contractar 1.281 treballadors. Tot fa pensar, però, que no s’arribarà a la dada de la campanya 2019-20, amb 5.008 contractacions. De fet, cal recordar que el nombre de permisos inclosos al decret de quota és de 4.200.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending