Bars i restaurants podran obrir de les 7 del matí a les 7 de la tarda amb dues aturades per ventilar

Els serveis a les terrasses es poden fer de manera ininterrompuda sempre que s’higienitzi després de cada àpat

Les terrasses podran funcionar ara de forma ininterrompuda de 7 del matí a 7 de la tarda.
Les terrasses podran funcionar ara de forma ininterrompuda de 7 del matí a 7 de la tarda. Toni Solanelles

Una mica més de relaxació en les mesures per als bars. Ara també podran obrir entre el migdia i primera hora de la tarda. De fet, des d’aquest dimarts tindran l’opció de donar servei presencial entre les 7 del matí i les 7 de la tarda, això sí, garantint dues aturades d’una hora cadascuna per ventilar l’interior dels establiments. A l’exterior, en les terrasses, el servei podrà ser ininterromput sempre que s’higienitzi després de la sortida de cadascun dels clients.

Tot i que hi ha hagut una millora de l’índex de reproducció del virus, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recordat que “encara tenim una incidència molt elevada” i, per tant, qualsevol mesura ha de ser molt ponderada, ja que “qualsevol incidència, qualsevol descuit”, pot tornar a disparar la propagació del coronavirus. Sí que es relaxen una mica les mesures, però només ampliant una mica més la franja horària, que és la que correspondria a la suposada hora del dinar per als bars que no ofereixen servei de restauració.

El ministre de Salut avança que per ampliar l’aforament de les taules seria necessari baixar de la fase 3 a la 2, tot i que ha apuntat que alguns indicadors ja van en aquesta direcció

Els bars hauran d’obrir de les 7 del matí a les 12 del migdia, hauran d’aturar d’una hora per ventilar, podran tornar a servir a l’interior dels locals de la 1 del migdia a les 3 de la tarda i, després d’una nova ventilació, es podrà funcionar de les 4 de la tarda a les 7. En el cas dels establiments amb restauració, es manté tot igual, i les aturades per ventilar, també dues, no tenen un 'timing' tan concretat. Els aforaments, de fet, no canvien. Dues persones a l’interior en els bars, quatre com a molt en els restaurants a l’hora de dinar i sopar sempre que no se sigui nucli de convivència, en què aquesta circumstància fa que s’invalidi qualsevol limitació.

A l’exterior, en les terrasses, poden seure juntes, sempre que no siguin nuclis convivents, quatre persones. En això no hi ha cap modificació, com no n’hi ha tampoc en el fet que cal que els clients usin mascareta sempre que no estiguin consumint. Alhora, els establiments tenen l’obligació de registrar tots els clients que accedeixin al local, sia a l’interior o sia a la terrassa. Representants del sector de la restauració, els portaveus de la Unió de Bars, han celebrat la mesura. I no tant per les hores de més que podran obrir sinó, també i sobretot, perquè facilita molt el funcionament dels establiments i la claredat de la normativa.

Per tant, es fa un nou pas, petit, cap a recuperar certa normalitat. Per ara, es guanyen hores. El que no es preveu, de moment, és ampliar l’aforament de les taules. Abans cal que la situació epidemiològica millori. De fet, Benazet ha apuntat que serà necessari passar de la fase 3 a la 2. Ha recordat que “a tots els països hi ha restriccions i es té por d’un increment de casos després de Nadal” i, per tant, “hem de ser molt rigorosos”. Tot i això, sí que ha apuntat que “hi ha factors que van a favor que puguem canviar de fase, com ara la pressió sobre el sistema sanitari, que va baixant i el nombre de casos al dia i la taxa de reproducció”.

Comentaris (5)

Trending