Els bars demanen a Salut una planificació dels escenaris de l’estiu segons la situació sanitària

El sector celebra la relaxació de mesures tot destacant que suposa gairebé “tres hores més de facturació al dia” però reclama una planificació de quines restriccions es podrien aixecar pels mesos de temporada alta

Taules i cadires sense ocupar en una terrassa.
Taules i cadires sense ocupar en una terrassa.

Els bars celebren l’alleugeriment de mesures decretat aquest dimecres pel Govern, que suposa un petit baló d’oxigen. Valoren el fet que la combinació de poder tancar a les nou del vespre més l’eliminació de les aturades obligatòries per ventilar els locals els fan guanyar fins a tres hores on poden atendre més clients. Tot i això, des del sector es demana a Salut començar a treballar ja els escenaris que hi hauria a l’estiu en funció de l’evolució epidemiològica. Es desitja, evidentment, una temporada “el més normal possible”.

Així ho ha explicat el portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina. Des de l’entitat, s’ha celebrat les noves mesures tot remarcant que “ara han vist que el que necessitem és més temps de facturació”. Per tant, “ens semblen genial, encara que arribin una mica tard”. A més, remarca que l’eliminació de l’aturada per renovar l’aire dels locals també és un canvi important. “La gent ja sap que pot venir i ningú li tallarà l’estona. Al final, ens permeten facturar tres hores més al dia”, ha comentat.

Els bars podran donar una hora més de servei.

Relacionat

Una hora més de servei pels bars i reobertura de sales de jocs i parcs infantils interiors

Des de la Unió de Bars es considera que, ara, toca esperar unes setmanes per veure quin impacte pot tenir en la situació sanitària aquesta relaxació. Tot i això, sí que consideren important Salut treballi en quines mesures es podrien aplicar a partir de llavors, sobretot pensant en la campanya d’estiu. “Hi ha marge però tampoc es pot badar massa. Caldria planificar una mica el futur. Tenir previst que es podrà fer en funció de quina sigui la situació. Si al final es pot tirar endavant, perfecte”, ha explicat.

Medina posa en relleu que, fins ara, el sector “ha fet passes petites però cap enrere” i entén que cal seguir fent-los “amb una vista més llarga i gran”. En aquest sentit, considera clau poder “salvar l’estiu” tot destacant que “hi ha molts bars que si, llavors, no es permet una activitat més àmplia, optaran per tancar. Molts ja estan molt endeutats”.

En aquest sentit, des de l’associació es considera que els pròxims canvis podrien centrar-se de forma específica en les terrasses, aprofitant l’arribada del bon temps. Així, es considera que el fet d’estar a l’aire lliure pot ajudar a adoptar mesures com ara ampliar el temps d’obertura del servei a l’exterior o el nombre de persones per taula. Això sí, sempre “amb prudència”. I és que, “primer cal veure com funciona això”.  

Comentaris

Trending