Una hora més de servei pels bars i reobertura de sales de jocs i parcs infantils interiors

Els establiments podran tenir clients fins a les nou de la nit, mentre que en els restaurants s’elimina l’obligació d’aturar durant una hora per ventilar el local

Els bars podran donar una hora més de servei.
Els bars podran donar una hora més de servei.

Els bars i establiments similars, com granges o cafeteries podran, per fi, ampliar el seu horari fins més enllà de les vuit del vespre. Després de setmanes durant les quals es reclamava aquesta relaxació, el consell de ministres ha validat la mesura que, es defensa, ara és possible gràcies a la sensible millora de les dades epidemiològiques de la pandèmia. A partir d’aquest dijous, podran romandre oberts fins a les nou de la nit. A banda, els restaurants ja no hauran de tancar per ventilar i també es permet la represa d’activitat a sales de jocs i parcs infantils interiors.

Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Des del Govern, es considera que, ara sí, es pot fer aquest pas endavant, reclamant fa temps pel sector, que el considerava important per poder donar aire als establiments, que acumulen mesos de restriccions. La decisió es pren un cop comprovada tant la bona evolució de l’epidèmia, amb la sisena setmana consecutiva de disminució de casos, i l’avenç de la campanya de vacunació, que ja permet que un 35% de la població hagi rebut almenys una dosi. De fet, també ho ha fet un 40% de la població vacunable.

Per això, s’entén que ha arribat el moment de donar més aire a bars i establiments similars. A partir d’aquest mateix dijous, el seu horari d’obertura s’allarga fins a les nou de la nit. Per tant, una hora més. Podran treballar, a més, de forma ininterrompuda, ja que, igual que als restaurants ja no hauran de fer aturades d’una hora per ventilar. Això sí, es demana que el local tingui una bona circulació d’aire de forma contínua.

Pel que fa a les sales de jocs i màquines recreatives i els parcs infantils interiors, també podran obrir a partir de dijous. De moment, ho hauran de fer amb un aforament màxim del 30%. En el cas dels segons establiments, només podran acollir grups de fins a deu nens i només un acompanyant per infant. També hauran de dur un registre dels usuaris, com succeeix amb bars i restaurants.

Coincidint amb aquesta decisió, Govern ha decidit mantenir part de l’ajuda que, fins ara, ha atorgat a aquests negocis. Així, continuaran podent demanar una subvenció de part del lloguer. A partir d’ara, però, ja no es cobrirà el 75% de la quota d’arrendament, però sí el 50%, ja que es considera que les mesures restrictives encara afecten de forma important la xifra de negoci.

Comentaris

Trending