Baixen un 21,7% els aturats inscrits al Servei d’Ocupació amb l’inici de la campanya d’estiu

Han passat dels 1.080 registrats a finals de maig a només 847 a 30 de juny i el Govern confia que la xifra “serà encara més esperançadora” quan acabi el juliol

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

L’activació ara ja completa de la temporada turística d’estiu així com la finalització, amb comptades excepcions, dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs) han permès una sensible davallada del nombre de persones que estan aturades. En concret, una caiguda propera al 22% entre maig i juny. Des del Govern es confia que aquesta tendència es mantindrà les pròximes setmanes i s’espera “una dada encara més esperançadora” a finals de juliol.

Així ho ha indicat el ministre de Territori i Habitatge, un Víctor Filloy que aquest dimecres ha assumit el paper de portaveu del Govern. A 31 de maig, al Servei d’Ocupació hi havia inscrits 1.080 treballadors. A 30 de juny, la dada havia baixat fins a 847, el que representa una millora del 21,7%.

En canvi, van a l’alça els llocs de treball oferts, que han passat en un mes de 809 a 1.105. És a dir un increment del 36,6%. Pel que fa als beneficiaris dels ajuts per desocupació involuntària, a finals de juny eren 198 persones les que cobraven la prestació general i 88 les que rebien l’ocasional d’activitats relacionades amb la temporada de neu. Això suposa una disminució del 16,5% respecte a les dades registrades el maig.

Es tracta, ha volgut remarcar Filloy, de dades molt positives. I, a més, es confia que encara millorin més. “Esperem que les de finals de juliol seran encara més esperançadores”, ha destacat el ministre de Territori.

Pel que fa als empleats amb suspensió de contracte o reducció de jornada, ja només en queden 82. Cal recordar que, des de l’1 de juliol, només es poden acollir a aquesta figura sectors empresarials molt concrets, principalment les agències de viatges i els locals d’oci nocturn.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending