Baixa el nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació, amb 640 al mes de setembre

El Consell de Ministres també ha aprovat el decret que inclou l’augment del salari mínim interprofessional en un 3,2%

Els ministres, Eric Jover i Jordi Gallardo, a la compareixença d'avui.
Els ministres, Eric Jover i Jordi Gallardo, a la compareixença d'avui.

Aquest darrer mes de setembre el Servei d’Ocupació ha tancat amb 640 inscrits en recerca de feina, que suposa una davallada del 4,5% respecte al mes d’agost, on hi havia 670 persones. D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat el Decret de fixació de salari mínim interprofessional, que suposa un increment d’un 3,2% respecte al vigent actualment.

El ministre d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha apuntat que “el nombre de persones en recerca de feina continua baixant”. La davallada d’agost respecte a setembre no resulta força significativa, però Gallardo ha insistit que es tracta de “bones notícies”. El ministre, a més, ha fet una comparativa respecte a setembre del 2020, on hi havia 810 persones inscrites al Servei d’Ocupació, el que suposa una baixada del 21%. Aquesta diferència pot servir per evidenciar la millora del sector econòmic durant el transcurs de la crisi provocada per la Covid-19.

També ha exposat que s’han ofert 1.402 llocs de treball durant el darrer mes de setembre, que implica un augment del 43,2% respecte a l’agost. Així mateix, en la comparativa respecte al 2020, s’ha evidenciat un augment del 98%, ja que únicament es van oferir 708 llocs. Pel que fa a l’ajut per desocupació involuntària, 98 persones van percebre al setembre aquesta prestació.

Els ministres Jover i Filloy, durant la roda de premsa.

Relacionat

El Govern situarà el salari mínim en 1.157,36 euros

Al Consell de Ministres també s’ha notificat l’aprovació de l’augment del salari mínim interprofessional. Fa un mes es va comunicar el projecte de llei que inclou aquesta mesura, i que tractava mesures de protecció i de flexibilització d’arrendament d’habitatge. Es va entrar a tràmit al Consell General, i avui és una realitat.

Amb aquest decret, el salari mínim interprofessional se situarà, a partir de l’u de gener, en 1.157,87 euros, que suposa un preu de 6.68 euros/hora. L’increment respecte al salari mínim vigent és del 3.2%. D’aquesta manera, el Govern continua treballant per situar-se en la recomanació del Consell d’Europa de situar-lo al 60% del salari mitjà.

Comentaris (1)

Trending