Baixa el nombre d’aturats i augmenten les ofertes de feina al mes de maig

Han estat 348 persones qui han estat en recerca de treball, una xifra que és un 4,9% inferior al mes d’abril i un 17,9% menys que l’any 2022 durant el mateix període

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

El nombre d’aturats al Servei d’Ocupació del mes de maig ha baixat fins a 348 persones que es trobaven en recerca de treball a final de mes. Aquesta xifra suposa una disminució del 4,9% respecte al mes d’abril i del 17,9% pel que fa al mateix període de l’any 2022. En contraposició, es pot observar que ha augmentat la quantitat d’ofertes de feina, sobretot comparat amb l’any anterior, on s’ha augmentat fins a un 98,6%.

Aquestes 348 persones que continuaven buscant feina a finals de maig suposa una diferència amb les 424 que ho feien al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al nombre de demandants en millora és de 243 persones, que suposa també una davallada respecte al mes d’abril de l’11,6% i del 36,7% respecte al maig del 2022. Pel que fa al nombre de demandants de serveis és de 78 persones, de les quals dos ho son en situació de baixa mèdica superior a sis mesos, mentre que la resta ho son en situació d’ocupació. La variació respecte al mes anterior és d’un 6,2% menys pel que fa als serveis en situació d’ocupació.

Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 2.628, que suposa una variació mensual positiva del 9,1%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la diferència és també positiva, amb un 98,6%. Pel que fa als demandants d’alta a final de mes, Estadística assenyala que se n’ha calculat la mitjana. Durant els darrers dotze mesos és de 388 demandants en recerca i 302 en millora, amb una disminució del 27,8% pel que fa als primers, i d’un 40,2% menys pel que fa als segons.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending