Augmenta un 7% la importació de carburants durant el mes de maig

Pel que fa als béns, han sumat 104,85 milions d’euros, amb una variació percentual del 0,8% respecte al mateix mes de l’any 2022

Comentaris

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

Les dades d’importacions de carburants havien estat en descens a causa de la pujada de preus. Amb la baixada del cost, aquest mes de maig hi ha hagut un augment respecte a l’any 2022, amb una variació percentual del 7,4%. Pel que fa als béns, han sumat 104,85 milions d’euros, que suposa un lleuger augment del 0,8% comparat amb el mateix període de l’any anterior.

Segons les dades publicades pel departament d’Estadística, la importació de carburants durant el mes de maig ha estat d’11,28 milions de litres, que suposa la variació de 7,4%. De gener a maig del 2023 la importació dels carburants ha estat de 53,61 milions de litres, donant una variació percentual negativa del 5,2%. S’ha de tenir en compte, precisament, aquesta pujada de preus, que ara s’ha començat a estabilitzar.

D’altra banda, pel que fa a les importacions de béns, l’augment s’ha vist força afectat a causa de l’energia. En total s’han sumat 140,85 milions d’euros (amb el capítol energia inclòs), que suposa un augment lleuger de 0,8% respecte a l’any anterior. Sense aquest capítol, la variació percentual és bastant més elevada, arribant a un 5% més. Els grups més destacats, d’altra banda, son transport, alimentació i farmàcia i perfumeria. Per contra, han tingut una variació negativa, a més de l’energia, l’electrònica i l’industrial.

Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 14,57 milions d’euros, amb una variació percentual negativa del 9,6%. La partida més destacada, amb una variació positiva i una major variació absoluta és l’electrònica, amb un 20,8%. Tenen una variació negativa més destacada els capítols industrial, amb un 62,4% menys, i transport, amb un 31,3% menys.

Etiquetes

Comentaris

Trending