Els aturats inscrits al Servei d’Ocupació tornen a superar els 400 en aquest inici d'any

Després de tancar l'any amb les dades més baixes des de l'esclat de la pandèmia, el 2023 ha començat amb un petit increment de les persones en recerca de feina (409)

Despatx del Servei d'Ocupació.
Despatx del Servei d'Ocupació. ARXIU

L’inici d’any ha comportat un petit augment de les persones que estan en recerca de feina. Després de dos mesos estant per sota d’aquesta xifra, que des de l’executiu l'anomenen atur tècnic, al gener s’ha tornat a superar. El Servei d’Ocupació registrava a finals de gener 409 aturats inscrits. Cal tenir en compte que el 2022 es va tancar amb la dada més baixa des de l’esclat de la pandèmia amb 370 aturats.

Així es desprèn de les dades fetes públiques pel departament d’Estadística aquest dijous. A 31 de gener hi havia 409 persones en recerca de feina. Això suposa un augment del 10,5% respecte al desembre (370). Ara bé, si ho comparem amb el gener del 2022 hi ha una disminució del 5,3% (432).

També cal sumar-hi 299 ciutadans més. Aquest tenen feina, però volen millorar el seu lloc de treball. En canvi, els llocs de treball oferts han patit una davallada significativa passant dels 2.015 al desembre als 1.238 al gener. Cal tenir en compte que molts d’aquests llocs ja s’havien cobert amb l’inici de la temporada d’hivern.

Durant el mes de gener s’han fet 18 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i cap a través dels programes de treball temporal. Així mateix, 62 persones han trobat feina pels seus propis mitjans. Dinou persones es beneficien de la prestació per desocupació involuntària, dues més que a finals del 2022 i un 44% menys que el mateix mes de l’any anterior.

L’inici de la campanya hivernal i la consegüent arribada dels temporers  s’ha fet palesa en el nombre d’assalariats. Segons les dades avançades del mes de desembre hi havia 45.721 assalariats vers els 41.333 del novembre. Estadística explica que  El salari mitjà avançat se situa en els 2.840,95 euros, mentre que el salari medià avançat ascendia 1.969,08  euros.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending