Andorra Telecom farà una auditoria per saber si el nivell de seguretat és l’adequat

La decisió arriba després dels atacs rebuts en els darrers mesos i que, en moltes ocasions, han comportat incidències en els usuaris per navegar per Internet

El rètol principal a l'oficina comercial d'Andorra Telecom.
El rètol principal a l'oficina comercial d'Andorra Telecom. Toni Solanelles

Els atacs informàtics contra la denegació de servei patits per Andorra Telecom els últims mesos ha portat a la parapública a fer un estudi sobre la seguretat en la seva xarxa. Per aquest motiu contractarà una empresa externa per tal que determini si aquest és l'adequat o s'ha de millorar. Una decisió que arriba arran dels nombrosos atacs rebuts en els últims mesos i que han provocat dificultats als usuaris.

El consell d’administració d’Andorra Telecom ha donat llum verda per contractar una empresa externa per fer una auditoria “més exhaustiva” sobre els sistemes de seguretat de les seva xarxa de telecomunicacions. Així ho ha confirmat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres,  que ha assegurat que “han funcionat molt bé les últimes setmanes”, però que els atacs que han rebuts “no s’havien vist mai amb noves tècniques”.

FWDUU6CFLBHTBGNMVYADLVT5DE

Relacionat

Tercer atac pirata en una setmana a la xarxa d’internet

En aquest sentit, Torres ha recordat que “el 2015 vam tenir molts atacs contra el sistema bancari i ara són els youtubers” i que la voluntat és “donar protecció a tots els usuaris d’Andorra Telecom”. D’altra banda, també ha confirmat que en els últims mesos “s’han vist incrementats moltíssim el nombre d’atacs” i ha posat com a exemple el mes de març “quan teníem dos i tres atacs i importants per setmana”. Un fet que ha provocat que s’hagin posat “molts mitjans humans” per donar resposta.

Comentaris

Trending