L’Andorra Taste busca consolidar-se com l’epicentre de la cuina d’alta muntanya

La segona edició de la trobada gastronòmica s’ha posat en marxa amb la trobada de professionals i s’allargarà fins diumenge amb l’objectiu de repetir l’èxit de l'any passat

Rosa Gili, Jordi Torres i Benjamín Lana
Rosa Gili, Jordi Torres i Benjamín Lana @andorraworld

Els fogons a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engodany s’han posat en funcionament ben d’hora amb les primeres ponències de xefs professionals convidats a la segona edició de l’Andorra Taste. Una vintena de ponències fins aquest divendres amb els productes de proximitat i l’evolució de la cuina andorrana com a protagonistes. El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, confia en poder, com a mínim, igualar o superar les xifres de l’any passat en prop d’un miler de persones hi van assistir. Així mateix, exposa que “l’esdeveniment vol ser l’epicentre de la cuina d’alta muntanya i un hub d’innovació”.

Les jornades professionals han donat el tret de sortida a la segona edició d’aquest esdeveniment gastronòmic que torna a acollir la parròquia d’Escaldes-Engordany. El xef José Antonio Guillermo del restaurant Odetti Bistró ha estat l’encarregat de posar-se a la cuina muntada al Prat del Roure per preparar els primers plats. L’han seguit els xefs Paco Méndez del Toc Anyós, Clément Bouvier de Ursus, una estrella Michelin o Josetxo Souto & Ramón Aso del restaurant Callizo, entre altres.

L’objectiu es poder repetir l’èxit de l’any passat amb un miller de persones que van assistir a les ponències i amb 15.000 tapes venudes

Torres ha destacat que l’Andorra Taste “es tracta d’un projecte que vol ser una trobada lúdica i esdevenir un hub d’innovació, així com posar en valor el nostre patrimoni gastronòmic, els cuiners de casa i els productes agrícoles i artesans fets al país”. Remarca l’alt nivell dels xefs tant andorrans com els forans. En aquest sentit, ha recordat que l’any passat es van superar les expectatives amb prop d’un miler de persones que van assistir a totes les ponències, unes xifres similars a les de les persones inscrites enguany.

Per la seva banda, el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, ha expressat que “l’any passat vam dir que enceníem l’espurna d’una gran cosa i crec que el foc comença a agafar força”. Mentrestant, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha destacat l’interès que ha despertat aquesta segona edició del certamen i “esperem que hi hagi moltes més edicions”.

Si l’any passat la regió convidada va ser la dels Andes, aquest 2023 els protagonistes seran els Alps. Per aquest motiu, participaran en les jornades professionals representants tant de Suïssa com d’Itàlia. Així, seran al Principat, entre altres, els suïssos Sven (cuiner) i Amanda (somelier) Wassmer, del restaurant Memories amb tres estrelles Michelin. Una de les estrelles d’aquest Andorra Taste serà, pel seu reconeixement internacional, amb estrelles Michelin i per proximitat, Joan Roca del Celler de Can Roca.

En aquest apartat  es premiarà la trajectòria professional d'un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio, que demà rebrà el guardó. El peruà va ser el primer cuiner que va posicionar la gastronomia del seu país en l'àmbit internacional,

La trobada de professionals s’allargarà fins divendres per passar el testimoni a les jornades populars, on es podran degustar prop de vint propostes de cuiners del país. L’any passat la zona que es va muntar a l’exterior va ser tot un èxit amb més de 15.000 tapes venudes i 8.000 begudes.

Comentaris (1)

Trending