Andorra i els Estats Units es tornen a aliar per impulsar les dones emprenedores

El consolat americà a Barcelona i Andorra Business concediran fins a un màxim de quinze beques per a titulars d’empreses emergents o que tinguin una idea empresarial avançada

Julissa Reynoso i Jordi Gallardo.
Julissa Reynoso i Jordi Gallardo. Toni Solanelles

Andorra i els Estats Units impulsaran per segon any consecutiu el programa americà per a l’impuls de dones emprenedores, que van becar l’any passat dotze empresàries emergents del Principat i que enguany en podrien arribar a becar un màxim de quinze. L’Academy for Women Entrepreneurs, més conegut per les sigles AWE, es posarà en marxa el 2 de maig i entregarà els seus premis, de mil euros per cap, l’octubre vinent.

La segona edició del programa l’han presentat el ministre de Presidència i Economia en funcions, Jordi Gallardo, i l’ambaixadora americana a Andorra i Espanya, Julissa Reynoso. Tots dos han indicat la transcendència positiva de l’AWE, que “demostra la rellevància de l’empoderament femení”, segons que ha remarcat la diplomàtica, que ha destacat el fet que Andorra i EUA són “socis i aliats”. El titular ministerial ha afirmat que tant important com posar en marxa el 2022 el programa era poder-lo mantenir i repetir-lo aquest 2023. L’AWE connecta 25.000 dones de cent països diferents de tot el món.

La convocatòria està oberta a emprenedores de qualsevol nacionalitat, residents a Andorra, que hagin creat una empresa emergent en els darrers 4 anys o que tinguin una idea avançada i estiguin a punt de posar-la en marxa. Totes les participants formaran part de la gran xarxa global d’emprenedores AWE, per la qual cosa cal tenir un nivell alt d’anglès, que és la llengua vehicular de moltes de les formacions o classes magistrals que es facin.

El termini per presentar la candidatura finalitza el 17 d’abril. El 24 d’abril es farà la selecció de les participants i el 2 de maig començarà el programa, destinat a emprenedores de qualsevol nacionalitat, residents a Andorra, que hagin creat una empresa emergent en els darrers 4 anys o que tinguin una idea avançada i estiguin a punt de posar-la en marxa

AWE és un programa d’emprenedoria gratuït finançat pel departament d’Estat dels EUA que té com a objectiu impulsar el desenvolupament de projectes emprenedors liderats per dones. El programa ofereix a les emprenedores que hi participen una combinació de classes magistrals, així com la formació virtual intensiva DreamBuilder, impartida per l’escola de negocis dels EUA Thunderbird, de l’Arizona State University. Aquesta formació empresarial té com a objectiu donar suport al desenvolupament i al creixement d’un negoci o projecte emprenedor i potenciar les habilitats de les emprenedores en l’àmbit empresarial.

L’ambaixadora americana ha explicat que “en aquests temps incerts per a l'economia global, és més important que mai garantir la plena participació de les dones en l'economia i en la societat. El programa AWE ens permet connectar les emprenedores a una gran xarxa global integrada per les dones que també han format part d'aquesta iniciativa del govern dels Estats Units”.

Per la seva banda, ministre titular d’Economia ha destacat que “després de veure l’èxit de la passada edició del Programa AWE a Andorra, tant a nivell de participació com de qualitat dels projectes treballats, animo a totes les dones interessades a apuntar-s’hi. L’ecosistema de les nostres emprenedores van poder beneficiar-se de tot el que comporta formar-ne part i van poder assolir nous coneixements i contactes”.

El termini per presentar la candidatura finalitza el 17 d’abril. Les emprenedores interessades en participar en el programa AWE poden enviar la seva sol·licitud a través de l’enllaç específic en la matèria. El 24 d’abril es farà la selecció de les participants i el 2 de maig començarà el programa. Com a formadores, i a partir de la participació de l’Associació de Dones d’Andorra, hi participen Sílvia Cunill, Ester Peralba, Clàudia Cornella, Anna Escoriza i Mireia Maestre.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending