Andorra entra a l’Associació Internacionals de Parcs Científics i Tecnològics

La inclusió en aquesta entitat, present a 77 països, permetrà al Govern avançar en el projecte del districte tecnològic en el qual treballa

Comentaris

Reunió entre el ministre, Marc Pons i Ebba Lund per a la inclusió d'Andorra a l'IASP.
Reunió entre el ministre, Marc Pons i Ebba Lund per a la inclusió d'Andorra a l'IASP. Govern d'Andorra

Aquest dijous s’ha signat l’entrada d’Andorra Recerca + Innovació a la International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP). La inclusió, que ha acordat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, servirà per avançar en els preparatius del districte tecnològic que treballa el Govern, i que permet que el Principat entri en aquesta xarxa, que impulsa polítiques, programes i serveis d’alt valor afegit per a empreses i emprenedors.

Gallardo s’ha traslladat a Màlaga per tractar diversos temes, entre ells aquesta inclusió a l’IASP. En aquest sentit, el ministre ha destacat que “l’acord ens ajudarà a enllestir les bases del districte tecnològic i d’innovació que projectem”. Així mateix, ha assegurat que ha de permetre, entre altres, “proporcionar entorns que millorin una cultura d’innovació i creativitat, facilitar l’aflorament de nous negocis mitjançant mecanismes d’incubació i spin-off, i accelerar el creixement de les petites i mitjanes empreses”. Pel que fa a l’entitat, Gallardo ha explicat que reuneix milers d’empreses “innovadores i institucions de recerca a tot el món, i facilita la internacionalització de les residents, és una oportunitat que hem de saber aprofitar”.

Per la seva banda, la directora general de la IASP, Ebba Lund, ha recordat que “la nostra xarxa està present a 77 països”. També ha volgut destacar la importància de l’acord, explicant que “per una banda Andorra es podrà beneficiar de tot el que li podem aportar, però també nosaltres aprendrem del que està passant en innovació al Principat”. En la mateixa línia, el gerent d’Andorra Recerca + Innovació, Marc Pons, ha explicat que “l’entrada ens permet connectar-nos amb els diferents parcs científics i àrees d’innovació del món, alhora que ens ofereix el suport de l’associació i dels seus grups de treball en la definició i evolució del nostre projecte a Andorra”.

El model andorrà al principal esdeveniment de R+D+i del Sud d’Europa

Altres dels afers que ha cobert el ministre, a banda de l’acte de signatura, ha estat la invitació per participar al foro Transfiere. Es tracta del principal esdeveniment de R+D+i del Sud d’Europa en coneixement científic i tecnològic, que promou la innovació i connecta ciència i empresa. En aquesta edició hi participen més de 600 empreses, 400 grups d’investigació, 70 universitats i més d’una quarantena de fons d’inversió. Gallardo ha exposat el model andorrà en innovació, digitalització i diversificació econòmica.

A la mateixa jornada de treballa ha mantingut trobades amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, el subsecretari de Ciència i Innovació del Govern Espanyol, Pablo Martín, i el director del Málaga Tech Park, Felipe Romera.

Polo Digital, Rayo Verde i Giants, com a referents

Gallardo també ha aprofitat el desplaçament a la ciutat malaguenya per conèixer de primera mà el Polo Nacional de Continguts Digitals, que té la funció d’accelerar idees, projectes i empreses tecnològiques. És un centre adreçat principalment a startups i emprenedors, que promou les iniciatives tecnològiques, l’aprenentatge avançat i els projectes transmèdia.

Així mateix, ha visitat les instal·lacions de Rayo Verde, que és l’espai d’emprenedoria, tecnologia i coneixement, que acull les empreses més innovadores del Parc Tecnològic d’Andalusia. Per últim, ha mantingut una sessió de treball amb la direcció del Giants, un dels equips d’esports electrònics més importants del moment, que han mostrat el seu interès pel desenvolupament d’aquest sector a Andorra.

Comentaris

Trending