L’alimentació impulsa les vendes als grans centres comercials

La dada al juliol va incrementar-se en un 8,4%, tot i que la resta de categories van registrar una davallada del 6,3%

Carnisseria d'un centre comercial.
Carnisseria d'un centre comercial. ALTAVEU

El volum de compres a les grans superfícies comercials van experimentar al juliol un impuls important. La recuperació completa de l’activitat turística es va deixar notar, com evidencia l’indicador que les controla. L’índex de vendes (IVGS) va créixer un 8,4% fins a situar-se en la xifra més elevada de tot el 2022. La millora és especialment considerable pel que fa als productes d’alimentació.

Així es pot comprovar amb les dades fetes públiques aquest dijous des del departament d’Estadística. El passat juliol, l’IGVS es va situar en 116,3. Això suposa un increment del 8,4% en comparació a la dada del mateix mes del 2021, que es va quedar en 107,3. És la dada més elevada de l’any i per trobar-ne una més elevada cal remuntar-se al desembre, en plena campanya nadalenca.

Ara bé, el comportament és diferent en funció de la tipologia de productes. L’alimentació creix de forma substancial passant de 112,2 el juliol del 2021 (107,8 el passat juny) a 140,5. Això representa un 25,2% d’increment.

En canvi, pel que fa a la resta de productes, la dada va a la baixa. S’ha situat en un 96,8, el que suposa un 6,3% menys que el mateix mes del 2021. Ara bé, sí que representa una millora en comparació a la dada del juny, que era de 89,3.

Si l’IVGS d’Andorra es compara amb la dada dels països de l’entorn, es comprova com l’increment queda per sotal del registrat a Espanya (12,2%). En canvi, és superior al de França (+6,5%).

Una darrera dada és l’índex d’ocupació i es comprova com l’arribada de la temporada estival va permetre un lleuger increment del nombre de treballadors a aquests establiments. En comparació al juliol del 2021, l’indicador va créixer un 0,2% i va passar de 103,9 a 104,1. Es tracta de la xifra més elevada del darrer any. Novament, les dones continuen sent majoria a les plantilles: representen el 65,2% del total.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending