Les ajudes per pagar lloguers o hipoteques s’amplien a les botigues de material d’esquí

El programa cobrirà el 75% de les quotes fins a un màxim de 2.000 euros mensuals i podrà ser retroactiu des de l’1 de gener

Una botiga de material d'esquí del páis.
Una botiga de material d'esquí del páis.

El Govern ha ampliat l’ajut que permet cobrir part del lloguer o les quotes d’hipoteques d’aquells establiments més afectats per les restriccions sanitàries obligades pel coronavirus. Als negocis que ja fa mesos que el tenien, com ara bars o restaurants, s’hi sumen ara les botigues dedicades al lloguer de material d’esquí. A més, el podran demanar de forma retroactiva, des de l’1 de gener.

Així ho ha explicat el portaveu del Govern, un Eric Jover que ha volgut remarcar que es tracta d’un sector d’activitat “molt tocat per les restriccions associades al món de la neu”. Des del Govern es recorda que ha partit especialment per “les limitacions a la mobilitat dels països veïns”.

El programa preveu que les empreses puguin tenir un percentatge d’ajut del 75% del lloguer del local comercial o de la quota hipotecària. Això sí, amb un màxim de 2.000 euros mensuals. A banda, s’estableix que es pot demanar de forma retroactiva, des de l’1 de gener. Per tant, el podran obtenir pels mesos de gener, febrer i març.

Per tenir-hi accés, els negocis han d’estar legalment establerts a Andorra, tenir número de registre de comerç i indústria amb la descripció detallada de venda al detall o lloguer de material d’esquí, exercir aquesta activitat de forma exclusiva i estacional durant la temporada d’esquí, i declarar que no tenen cap deute amb l’administració. No hi tenen dret les empreses on l’activitat sigui complementària d’hotels, centres comercials, esportius o altres comerços que s’hi puguin assimilar.

Etiquetes

Comentaris

Trending