L’AGIA vol que la universitat gestioni la formació i els exàmens per accedir al sector immobiliari

El col·legi admet que el sistema actual presenta “alguna deficiència” i que el centre universitari seria qui té “més capacitat” i possibilitat de fer un “millor control”

Imatge d'arxiu d'una reunió d'agents immobiliaris.
Imatge d'arxiu d'una reunió d'agents immobiliaris.

El col·legi de gestors i agents immobiliaris vol que la propera promoció de nous membres de l’entitat estigui validada per la Universitat d’Andorra. És a dir, que sigui el centre educatiu qui s’encarregui de fer les proves d’accés. S’entén que l’entitat té la millor “capacitat per fer-ho” i per portar “un control més acurat”.

Fa poques setmanes que es van fer els exàmens d’enguany, que van permetre que una vintena de persones obtinguessin la titulació necessària per exercir al país. Podria ser, però, la darrera, entre cometes, promoció que es fa amb el sistema actual, en el qual és Govern qui gestiona les proves i l’AGIA, amb el suport d’acadèmies col·laboradores, qui prepara el material amb el qual es fa la formació. La idea és “canviar una mica el sistema”, com explica a Altaveu el president del col·legi, Jordi Galobardes.

Actualment, hi ha uns 240 col·legiats, dels quals només la meitat exerceixen una professió on el sector vol un "creixement moderat"

“Estem parlant amb Govern perquè entenem que, ara, hi ha una certa deficiència”, reconeix el dirigent del col·legi, tot admetent que “fem formació i no sé si és com hauria de ser”. Per això, la intenció és “tancar un acord amb l’UdA perquè la portin ells, que tenen la capacitat per fer-ho i tenir millor el control”.

Galobardes entén que d’aquesta forma es portaria “pel conducte més normal que és el sistema educatiu”. Considera “més lògic” que ho gestioni “una institució” universitària. Avança que aquesta idea és acceptada pel Govern i “hem de veure com ho podem implementar”.

De fet, fa temps que aquesta idea es té al cap “Ja es volia començar aquest any però va aparèixer la Covid-19”. Per tant, ara cal “veure si de cara l’any vinent pot fer-se, tot i que cal canviar el reglament segur i potser alguna cosa de la llei”.

Galobardes explica que, amb la vintena llarga de persones que van aprovar els darrers exàmens actualment al país hi ha uns 240 col·legiats. D’aquests, però, “actius només la meitat”. Es tracta d’una xifra “suficient”. El president de l’AGIA remarca que “tot i que el sector va bé, no lliguem els gossos amb llonganisses”. Per tant, “el creixement dels nouvinguts també ha de ser moderat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending