Acord entre la CEA i una patronal francesa per potenciar la cooperació empresarial

Gerard Cadena explica que l’objectiu és recuperar l’equilibri històric amb França i contribuir al desenvolupament econòmic dels Pirineus

Comentaris

Una imatge de la reunió de les dues patronals amb els ministres i altres autoritats.
Una imatge de la reunió de les dues patronals amb els ministres i altres autoritats. CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i el Mouvement des entreprises de France (Medef) d'Occitanie han signat aquest divendres un acord de Cooperació amb l’objectiu de reafirmar i potenciar la cooperació empresarial entre Occitània i Andorra, fomentar la col·laboració entre les empreses franceses i andorranes i impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l'economia dels dos països. El Medef, és la federació patronal més gran de França. Creada l'any 1998, va substituir el Conseil national du patronat Français, que es va fundar el 1946. 

L'objectiu de la CEA és que aquest acord de col·laboració serveixi per treballar de cara a assolir un major equilibri en les transaccions econòmiques amb Espanya i França, que s'han decantat en els últims anys clarament en favor del primer d'aquests dos països. En aquest sentit, el seu president Gerard Cadena ha recordat que ja es va signar fa dos mesos un conveni amb la patronal catalana Foment del Treball.

Cadena ha dit que la voluntat és fomentar la col·laboració entre les empreses andorranes i les del sud de França, i impulsar iniciatives transfrontereres que revitalitzin l'economia dels dos països."Necessitem la comprensió i la voluntat política de les institucions de Tolosa, Barcelona, París, Madrid, Brussel·les i, per descomptat del país, per tal que Andorra pugui assumir la missió històrica de contribuir al desenvolupament econòmic d'aquesta part dels Pirineus".

Durant la reunió han intervingut la ministra d'Exteriors, Maria Ubach i el ministre d’ordenament territorial, Victor Filloy que ha detallat el pla d’infraestructures viàries; una de les reivindicacions històriques de la patronal i un pas important per millorar les relacions comercials entre Andorra i França. Precisament les comunicacions entre els dos països ha estat un dels elements que han destacat Cadena i la presidenta de Medef Occitanie, Sophie Garcia. Ha subratllat “la bona predisposició de la patronal francesa de treballar plegats i fer d’aquesta trobada, la primera de molts i profitosos encontres.Cal treballar plegats per reactivar econòmicament tota aquesta zona”. El Medef Occitanie agrupa 25 mil empreses.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending