L’ACODA assegura que els abusos laborals es deuen a “l’intrusisme” i a “escletxes legals”

L’entitat defensa que la gran majoria d’empreses de la construcció compleix la normativa en matèria de treball i de seguretat i salut i es mostra disposada a treballar amb Govern per buscar la solució a les males praxis detectades

Una obra en curs.
Una obra en curs. P. C.

L’associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (ACODA) defensa que la majoria de les empreses del sector compleix la legislació laboral i en matèria de seguretat i treball. No obstant això, l’entitat admet que hi ha casos d’abusos que atribueix a un “intrusisme” que es deu a “escletxes legals” i que, alerten, també perjudica els negocis del país que sí segueixen la normativa vigent. Per això, es mostra disposada a col·laborar amb el Govern per trobar la solució que posi fi a aquestes situacions.

Així ho ha indicat l’associació a través d’un comunicat que han fet públic aquest divendres, l’endemà de la reunió que van mantenir els seus representant amb els ministres de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el de Territori i Habitatge, Víctor Filloy; i el de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. Una trobada que, afirmen, “ha permès clarificar quina és actualment la situació del sector i abordar particularment la casuística donada els darrers mesos de treballadors en possible situació de precarietat laboral”.

Els representants de l'ACODA sortint de la reunió amb els ministres.

Relacionat

Preocupació per la cessió incontrolada d’obrers peruans entre empreses del Principat

Des de l’entitat es defensa que els darrers dos anys s’han efectuat per part de Govern “un gran nombre d’inspeccions” tant des del departament de Treball com per part d’Immigració. I que la gran majoria d’aquestes han tingut un “resultat favorable”. Això demostra, asseguren que “el sector en la seva immensa majoria  respecta tant la legislació laboral com la referent a la seguretat i salut en el  treball”.

Per tant, entenen que “aquesta problemàtica en concret no està ni molt menys generalitzada”. I recorden que totes les empreses de la construcció suposen prop de 4.200 assalariats.

Tal com ja va fer fa uns dies en un altre comunicat, l’ACODA condemna “les possibles males pràctiques”. I aquí és on posa en relleu que es poden deure a “l’intrusisme que pateix el sector per aquestes escletxes legals” que “perjudica també les empreses establertes a Andorra” i “amb escreix”. Per això, deixen clar que “ens hem posat a disposició del Govern per treballar conjuntament i solucionar qualsevol problemàtica per garantir la seguretat i salut dels nostres treballadors, i evitar futures situacions de precarietat i il·legalitat en la contractació laboral”.

Documents

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending