Uns 800 argentins han marxat per no poder obtenir el certificat de la vida laboral

L'Associació Argentinos en Andorra encara no ha rebut resposta a la demanda de substituir aquest document per l'historial laboral que es pot aconseguir de forma virtual i, fins al moment, més de 300 persones han pogut accedir a la quota general

Argentins esperant la sortida del bus a l'estació.
Argentins esperant la sortida del bus a l'estació.

Les dificultats per obtenir el Certificado de Servicios y Remuneraciones que acrediti l’experiència laboral està sent un maldecap per molts dels temporers argentins que han treballat una temporada i que voldrien quedar-se al país, però sense el document no poden. Segons el portaveu de l’associació Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, han marxat uns 1.300 treballadors, dels uns 800 estarien en aquesta situació.

Govern va flexibilitzar els requisits per accedir a la quota general i ara només s’exigeixen dues temporades treballades en lloc de tres. Ara bé, els que només n’han treballat una i volen continuar necessiten el certificat de la vida laboral per acreditar l’experiència en el seu país d’origen, “un document que és molt complicat d’obtenir”, segons Ponce.

Els càlculs de l’entitat són que dels argentins que han treballat durant l’hivern al país, 1.300 han marxat i, d’aquests, 800 estan afectats per no poder aconseguir el document. En aquest sentit, continua sobre la taula la proposta per substituir aquest paper per l’historial laboral que es pot tenir de forma virtual. En aquest sentit, diu “l’Ambaixada d’Argentina a Madrid encara no ens ha dit res i no sabem si mai la podrem obtenir”.

Marcelo Ponce sí que ha donat xifres dels argentins que han pogut accedir, fins al moment, a la quota general amb els nou requisits. Segons les seves dades, 318 persones han obtingut la targeta de residència i treball després d’haver acreditat haver treballat dues temporades al país, o els que han pogut obtenir el certificat de la vida laboral. Així mateix, creu que n’hi hauria entre 80 i 110 esperant la resposta del Servei d’Immigració.

Etiquetes

Comentaris (34)

Trending