Dues defuncions més porten fins a 21 la xifra de víctimes pel Covid-19 amb 526 casos positius confirmats

Les autoritats sanitàries estan a l’espera de la prova que s’ha fet a un altre mort hagut durant aquesta matinada i matí al servei d’Urgències a l’hospital

-
-
Tres persones han mort durant aquesta matinada i aquest matí a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Dues de les defuncions s’han produït a Urgències, d’aquestes, hi ha un cas que està pendent de confirmar que el coronavirus hi sigui present. S’han fet les proves post-mortem. En el cas dels altres dos òbits, segons fonts hospitalàries, no hi ha dubte que tenen a veure amb el Covid-19. Actualment el ministeri de Salut té actius 474 casos positius.

De les darreres defuncions que hi ha hagut les darreres hores, una seria procedent del Cedre, amb la qual cosa ja són com a mínim tretze els residents al centre sociosanitari públic que haurien perdut la vida per culpa del coronavirus o, almenys, amb el virus pandèmic com a incitador mortal d’altres patologies. L'altre finat, de 94 anys, estava ingressat al centre hospitalari i ja prèviament diagnosticat com a portador de la malaltia.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que actualment hi ha a l'hospital 59 ingressats, 55 dels quals són positius de coronavirus i quatre més, sospitosos. En conjunt, actualment, de forma controlada i diagnosticada, hi ha 474 casos de Covid-19. En total, s'han diagnosticat al país fins a 526 casos, dels quals 31 es donen per curats arran d'una doble prova negativa de PCR (hi ha un total de 40 altes hospitalàries) i 21 han resultat difunts. En les darreres hores han arribat al Principat 97 resultats, dels quals 37 han estat positius i seixanta més han estat negatius.

Dels 55 casos positius ingressats al centre hospitalari, disset ho són a l'UCI, catorze dels quals ventilats mecànicament. 38 més estan en la planta d'hospitalització aïllada adequadament per a malalts de Covid-19. Pel que fa al Cedre, hi ha en aquest centre sociosanitari 36 persones que són positives, de la qual dotze provenen de la residència privada escaldenca Salita.
El ministre de Salut ha explicat, en relació, amb el Cedre, que s'ha compartit el dispositiu com si fossin dos equipaments diferents i que el interns que no han donat positiu no han de patir per res. O no han de patir més enllà del que li pot passar a qualsevol ciutadà. La planta on estan ingressats els padrins positius està sent atesa per personal que no acudeix a les altres plantes. També s'han bloquejat els ascensors perquè no es pugui anar d'una banda a l'altra amb la facilitat que es podria fer en altres moments.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending