Dues defuncions més fan superar el llindar dels trenta morts al país per coronavirus

El ministeri ha confirmat els decessos d’una dona, de matinada, i un home, aquest matí, tots dos ingressats a l’hospital i contagiats per la Covid-19

-
-
Dues defuncions hagudes aquest dimarts després d’un dilluns sense que es registrés al país cap mort faran superar el llindar dels trenta decessos per coronavirus al Principat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat totes dues, vinculades a la Covid-19, fet que fa que la xifra de morts al país sigui ja de 31. Pel que fa als positius, n'hi ha tretze més en les darreres 24 hores, fet que fa pujar fins a 659 els casos totals al país, dels quals 468 continuen actius.

Les dues víctimes estaven ingressades a l’hospital en els dispositius dissenyats per al tractament de les persones positives o sospitoses de coronavirus. La primera defunció hauria estat la d’una dona d'Encamp de 83 anys que estava hospitalitzada a planta i ha mort de matinada. La segona, aquest matí, és d’un home d'Aixirivall de 72 anys que estava internat a l’UCI. Diumenge al migdia també va morir un home que inicialment es considerava mèdicament com a infectat per la Covid-19 però l’arribada dels resultats definitius sobre les proves fetes ho van acabar descartant.

Les dues defuncions són la nota més negativa del balanç diari fet per Benazet, que torna a revelar una estabilització de l’epidèmia. Els casos nous creixen de forma moderada, 13 més, fins a un total de 659 positius al país, dels quals 160 ja han superat la malaltia. Per quart dia consecutiu, baixen els pacients actius, que es queden en 468.

Per quart dia consecutiu els casos actius han baixat i també ha pujat el nombre de persones curades

A l’hospital romanen 47 pacients, dels quals 17 a l’UCI. Un d’ells és la dona traslladada des de la Seu d’Urgell perquè necessita una ventilació mecànica que també es dona a tretze persones més. Els altres tres pacients del servei han pogut ser extubats i, segons el ministre, “tenim un horitzó d’esperança perquè ha superat la situació de ventilació mecànica”.

Pel que fa als professionals sanitaris encara hi ha 64 amb la malaltia i 14 entre els efectius dels cossos especials. Al Cedre, 44 padrins es troben encara aïllats, dels quals 18 provenen de Salita. Sis es troben com a convalescents, tot esperant un segon test PCR negatiu per obtenir l’alta definitiva.

A la compareixença d’aquest dimarts, també ha participat a cap d'Àrea de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, per explicar l'evolució epidemiològica. “Sembla que estem en un bon camí perquè el nombre de casos actius no s'incrementa, sinó que s'estabilitza”, ha apuntat, tot advertint que “en tenim de nous, però són menys i comencem a tenir més recuperacions”.

L’epidemiòloga ha volgut valorar que aquesta situació “és mèrit important de la població, ja que s’ha fet interactuant el mínim possible i s’ha reduït la possibilitat d’infectar”. Per la seva banda, Benazet ha destacat que “hem aconseguit no tenir cap pic, com sí ha passat al nostre entorn. És el gran èxit de l’estratègia que estem portant”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending