Dos usuaris de la residència L’Albó van haver de ser atesos d’urgència per la passa de gastroenteritis

El ministeri de Salut coordina la implementació de mesures per evitar que el brot que ha afectat almenys setze persones s’estengui més 

-
-
Dos usuaris de la residència L’Albó de l’Escola d’educació especialitzada Nostra Senyora de Meritxell han hagut de ser atesos d’urgència al centre hospitalari per la passa de gastroenteritis que ha afectat els darrers dies almenys setze persones de l’esmentat centre educatiu. Malgrat que no hi ha cap incidència greu, el ministeri de Salut s’ha posat a coordinar la implementació de mesures per tal d’evitar que el focus vagi a més i s’estengui.

La major part dels afectats són usuaris, encara que també hi ha personal i algun membre de l’equip directiu que ha patit el brot. Malgrat que els quadres són en tots els casos lleus, certament  dos interns de la residència del centre, que acull els usuaris que hi fan estada de manera permanent pel motiu que sigui, van haver de ser traslladats al servei d’urgències de l’hospital atès que els símptomes eren manifestament més aguts que els d’altres afectats i no remetien. Després d’unes hores d’observació van tornar al centre educatiu i residencial.

Consultat el Govern per la situació, fonts oficials han explicat que “es tracta d'un brot de gastroenteritis habitual amb símptomes de vòmits i diarrea”. Han remarcat que no hi ha hagut “cap incidència greu” i han deixat clar que “el ministeri de Salut està coordinat des d'ahir les diferents accions que s'han de dur a terme en aquest casos, donant les recomanacions escaients i coordinant la implementació de mesures per tal que no s'estengui el focus”.

De la resposta governamental es pot deduir que no hi ha cap factor aliè a la normalitat, per dir-ho així, que hagi produït l’esmentada passa. Tot i així, tant familiars d’afectats com fonts properes al centre han ressaltat que l’origen del brot molt probablement se situaria en algun aliment i, sobretot, en la manipulació d’aquest. L’objectiu hores d’ara és que els afectats retornin a la normalitat i no hi hagi més casos.

Malestar per la manca d'informació

La gestió del cas de gastroenteritis està generant cert malestar tant a dins com a fora del centre. Els primers símptomes, en algun cas com a mínim, s'haurien advertit ja diumenge, segons que han explicat coneixedors dels fets. Però oficialment no s'havia dit res per no alarmar i, sobretot, conscient el centre educatiu que hi havia hagut, molt probablement, algun error propi en la manipulació alimentària. De fet, segons algunes fonts, ni tan sols l'ens rector que dirigeix institucionalment el que ha de ser una fundació no n'hauria sabut res.

Els pares i familiars d'usuaris del centre tampoc haurien estat informats ni tan sols de manera preventiva. Fonts d'aquest sector han explicat que es pot entendre que puguin succeir brots com aquests i "el que cal és transparència per poder saber què hi ha i actuar en cas que es produeixin alguns símptomes compatibles" amb el que estava succeint al centre. Una part molt important dels usuaris de l'escola tenen contacte habitual amb l'exterior i, depèn de com, haurien pogut facilitar l'extensió del brot, situació que en cap cas consta que s'hagi donat.

Etiquetes

-

Relacionat

Passa de gastroenteritis a l’escola Meritxell

Comentaris

Trending