Dos padrins del Cedre incrementen fins a 14 els morts per culpa del coronavirus

El nombre de diagnòstics positius creix fins a 390, tot just 20 més en els darrers dos dies, fet que fa pensar que s’ha aconseguit l’objectiu d’aplanar la corba de contagi

Benazet ha comparegut per videoconferència.
Benazet ha comparegut per videoconferència.

Les víctimes mortals de l’epidèmia del coronavirus han tornat a incrementar-se. Dues defuncions més en les darreres hores, totes dues residents al Cedre, han fet créixer fins a catorze les persones que han perdut la vida per culpa de la Covid-19. Pel que fa als casos totals, el nombre de positius ha pujat fins als 390, tot just 14 més que els que s’havien registrat fins al dimarts, fet que reforça la idea d’haver aconseguit “un aplanament de la corba”.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat dues morts més a conseqüència de la malaltia. Es tracta de dos residents al Cedre, dos padrins de 95 i 87 anys. Per tant, des de l’inici de l’epidèmia, ja s’han comptabilitzat catorze òbits entre el total de 390 casos que han donat positiu per la malaltia, un 3,59%. De les catorze defuncions hagudes fins ara, nou corresponent a interns al centre sociosanitari públic. En global, dels catorze difunts nou són homes i cinc són dones. De tots, onze tenien 80 anys o més, deu dels quals, anaven més enllà dels 85 anys. Les persones més joves difuntes són dos homes de 60 anys i 64, aquest darrer intern al Cedre, i una dona de 69 que també estava al centre sociosanitari.

De tots els diagnosticats, hi ha 365 que encara es consideren casos actius. Onze ja han rebut l’alta definitiva, un cop superats amb negatiu dos tests de PCR. Pel que fa a l’evolució de casos, s’han detectat només 14 nous entre dimarts i dimecres i 20 en les darreres 48 hores, fet que sembla confirmar que s’ha aconseguit aplanar la corba de contagis. Almenys, dels infectats que presenten símptomes de certa rellevància o gravetat. Cal tenir en compte que comparativament a les persones que hauran passat la malaltia, es fan moltes poques proves.

Dels positius, hi ha noranta casos entre el personal sanitari i 19 més que treballen als diferents cossos especials. 49 dels diagnosticats es troben ingressats a l’hospital de Meritxell, 12 dels quals a la unitat de cures intensives (UCI) i tota amb ventilació mecànica. Benazet ha indicat que, entre aquests darrers, hi ha gent relativament jove, com una axuliar del Cedre, de 24 anys, o un pacient de 40. Hi hauria cinc pacients entre 50 i 60 anys i un de 63 anys. Finalment, hi ha quatre hospitalitzats de més de 70 anys.

Pel que fa a la residència sociosanitària pública, i més enllà de les defuncions, hi ha divuit padrins que han donat positiu, dos dels quals han estat traslladats des de Salita. Es troben aïllats d’altres 65 residents sans, que han estat posats a altres plantes. A banda, hi ha cinc persones convalescents, pendents de tenir una segona PCR negativa per obtenir una alta mèdica que, fins ara, s’ha donat a onze dels afectats per la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending