Dolors Carmona és la més ben situada per tornar a encapçalar el PS a les comunals de la capital

La formació encara no ha pres cap decisió malgrat que el que sí que sembla clar és que l’actual consellera Lídia Samarra no ocuparà cap lloc, almenys no destacat, a la futura llista

-
-
Dolors Carmona té molts números per tornar a encapçalar la candidatura que el Partit Socialdemòcrata (PS) presenti als propers comicis comunals a Andorra la Vella. Evidentment, la decisió no està adoptada però la formació confia en el poder de convocatòria que té l’actual consellera comunal a la minoria de la capital. El que sembla clar és que qui no tornarà a les llistes, almenys no en cap lloc destacat, serà qui va ser número 2 fa quatre anys, i també avui per avui consellera Lídia Samarra.

Carmona, per exemple, té tota la confiança de la presidenta del PS, Susanna Vela. La llista que al 2015 liderava l’actual consellera va quedar molt a prop d’aconseguir un triomf electoral que el va acabar assolint l’equip taronja de l’actual cònsol Conxita Marsol. Els socialdemòcrates voldrien treure rendiment al descontentament que hi ha a molts barris i zones perifèriques de la capital, que es consideren abandonats per un comú, entenen, que s’ha centrat només en ‘projectes faraònics’ o de molt lluïment però que no ha prestat gaire atenció a qüestions menys llamineres però tant o més necessàries.

El que sembla clar, també, és que els socialdemòcrates treballaran per ampliar la base i mirar d’incorporar independents d’una sensibilitat propera però que no s’hagin necessàriament identificat amb anterioritat amb el projecte del PS. Les fonts consultades han assegurat, també, que hi haurà una part de renovació. De noms i de generacions. És possible que Carmona, en cas de ser finalment l’escollida, anés acompanyada d’una persona que evidenciï la renovació que pretendrà evidenciar la formació.

En aquest marc, un dels noms que hi podria haver sobre la taula seria el de l’actual secretari d’organització del PS Pere Baró, que ja va ser suplent en la llista territorial socialdemòcrata als comicis del 7 d’abril. En la candidatura que s’acabi configurant no hi faltaran alguns històrics de la formació que acabaran falcant la proposta del PS, que mirarà de treure rèdit, en general, al desgast de DA i al malestar que una part de la societat té, ara per ara, pel pacte demòcrataliberal a Govern.

Comentaris (3)

Trending