Dol a la Seu i a Sant Julià per la tràgica mort d’un referent de l’esquí de fons: Josep Giró

De 63 anys, encara avui era el cap de pistes de Naturlandia i monitor de l’especialitat que el va fer participar en tres Olimpíades i tres mundials a la dècada del 1980

-
-
La Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria, i també el món de l’esquí, especialment de la disciplina de fons, ploren aquest dijous la tràgica mort de Josep Giró Roca, de 63 anys. Nascut a la capital de l’Alt Urgell i actualment resident a la parròquia laurediana, on des de fa molts anys està vinculat al projecte d’esquí de la Rabassa, avui Naturlandia, Giró havia estat olímpic i mundialista la dècada del 1980.

Giró ha mort aquest dijous de forma traumàtica i inesperada. I es preveu que les seves restes mortals siguin incinerades demà. En principi, segons les fonts consultades, tots els actes per acomiadar el reconegut esquiador es faran a la Seu d’Urgell, segurament durant la jornada de dissabte. L’home era cap de pistes de Naturlandia i monitor d’esquí de fons al mateix ecoparc lauredià.

Considerat un dels millors fondistes catalans de la història, era tota una institució de l’esquí nòrdic al conjunt de l’Estat espanyol -on havia aconseguit diversos campionats nacionals- i al Principat, on formava les noves generacions de fondistes. Josep Giró va participar al Jocs Olímpics de Lake Placid (1980), Sarajevo (1984) i Calgary (1988).

Comentaris

Trending