ANC i CDR coincideixen en muntar un acte de commemoració de l'1-O a la Plaça del Poble d'Andorra la Vella

Després que les dues organitzacions haguessin fet crides per concentrar-se a la mateixa hora, a les 8 de la tarda, però en llocs diferents, l'escenari al final acaba sent el mateix

Concentració a la Plaça del Poble davant els fets succeïts a Catalunya l'1 d'octubre de l'any passat.
Concentració a la Plaça del Poble davant els fets succeïts a Catalunya l'1 d'octubre de l'any passat.
La commemoració de l’1 d’octubre, el primer aniversari de la consulta electoral promoguda pel sobiranisme català i que va acabar a garrotades, ha portat dos col·lectius del Principat lligats al procés catalanista a fer sengles crides per recordar aquells fets i fer-ne una mostra de repulsa vers el comportament dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol. Després d'una divergència inicial quant al lloc, finalment l'acte es farà a les 8 de la tarda a la Plaça del Poble.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Andorra ha cridat a participar a títol individual a una concentració a la Plaça del Poble des del primer moment, mentre que com a mínim alguna facció del Comitè de Defensa de la República (CDR) al Principat mantenia que la mobilització serà davant l’ambaixada espanyola. De fet, el canal oficial d’aquest darrer grup mantenia fins ara un missatge citant el personal al carrer Prat de la Creu, encara que momentàniament també es va fer ressò de la cita de la Plaça del Poble. Finalment aquest matí s'ha imposat el seny i la commemoració es farà al cèntric espai de la capital. Conjuntament o sense conjunció, però amb confluència de l'espai.

Qui s’ha expressat més clarament ha estat l’ANC, en somort des de fa molts mesos, fins i tot davant la diada de l’11 de setembre, i que ara anuncia que a poc a poc anirà reviscolant. A través de les xarxes socials, l’ANC ha explicat que “en relació al dia 1 d'octubre, vam sol·licitar al comú realitzar un acte a la Plaça del Poble d'Andorra la Vella a les 20 hores”. I hi afegeix que “degut a un problema durant la tramitació, la nostra sol·licitud no serà resolta a temps per realitzar l'acte que teníem previst”

 

“Per tant, no convocarem cap acte pel dia 1 d'octubre, PERÒ nosaltres hi anirem, dilluns 1 d'octubre, a les 20 hores, a la Plaça del Poble d'Andorra la Vella a títol personal. Si us voleu apropar per parlar amb nosaltres allà serem.” A banda, en el mateix comunicat s’explica que “després d'una llarga pausa aquest any, l'associació s'està reactivant. La nostra idea és tenir l'associació preparada per tornar a funcionar vora finals d'any, i especialment estar preparats per qualsevol oportunitat de votar, que és on creiem que l'associació ha tingut un paper més rellevant doncs hem aconseguit tramitar centenars de vots tant al 9N com a 1O”

De la seva banda,  el CDR a través del seu canal de Telegram, crida a “ser molts”. I encara que diumenge a la nit convidava a ser molts davant l’ambaixada del Regne d’Espanya al Principat, finalment tot es farà a la Plaça del Poble, tal com ja ha deixat clar des d'aquest migdia, per exemple, a través, també, del seu compte d'Instagram. En el cas del CDR es posa de relleu l’emblema de la concentració: “Al crit de FEIXISTES, ni oblit ni perdó.”

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending