Diversand prefereix que les unions civils es passin a dir matrimonis

L’entitat veu en el canvi proposat pels grups de la majoria, que aposta per la fórmula “casament civil”, un “pas endavant” però reclama “una igualtat en totes les esferes de la vida, fins i tot la terminològica”

Rocio Soler, presidenta de Diversand.
Rocio Soler, presidenta de Diversand.

Diversand, l’associació que defensa els drets del col·lectiu LGBTIQ a Andorra considera que el canvi proposat pels grups de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) pel qual les unions civils entre persones del mateix sexe passaran a dir-se casaments civils, igual que les parelles heterosexuals “és un pas endavant”, tot i que lamenten que no suficient. Malgrat que apunten que no faran un cavall de batalla del fet, no amaguen que els hagués agradat que s’hagués apostat per denominar-les “matrimoni” i lamenten que no se’ls hagi consultat sobre la proposta.

Així ho ha explicat la presidenta de l’entitat, Rocio Soler, que ha valorat la proposta feta pels tres grups a través de la proposició de llei de la persona i la família que volen entrar a tràmit parlamentari en uns mesos. En primer lloc, ha apuntat que “no ens han consultat i som l’única associació del país”, fet que contradiu la consellera ‘taronja’, Ester Molné, que va afirmar haver parlat amb representants del col·lectiu. Ja entrant en el fons, des de l’entitat es considera que “el millor seria poder dir-li matrimoni”, ja que “ens agradaria que la igualtat arribés a totes les esferes de la vida, inclosa la terminològica”. Tot i això, admet que “ara per ara, no ens treu la són”, perquè “tenim altres temes més importants a la taula”.

Soler sí que apunta que, malgrat ser insuficient, la proposta “és un pas més que hem de valorar de forma positiva”, més quan el tema de la denominació no és, per ara, un problema prioritari per a l’entitat. “No és un mal de cap per a nosaltres”, indica.

Tot i això, la presidenta de Diversand no amaga una certa decepció amb les explicacions que s’han donat per justificar el canvi. “Diuen que es fa per una qüestió tècnica-administrativa”, recorda, tot apuntant que no sembla pas que sigui “per un tema de sensibilitat”.

Comentaris (1)

Trending